„Câteva secunde m-am gândit că e o glumă” Cine e românca ajunsă vedetă la BBC: Afacerea ei din Anglia a făcut-o celebră în toată lumea

de: Iulian Ioncea
01 10. 2024

Povestea unei românce ajunsă vedetă la BBC este una plină de inspirație și curaj. Nicoleta Chirtu, o tânără pasionată de cofetărie, a reușit să transforme o simplă dorință în realitate, făcându-se remarcată în comunitatea din Chelmsford, Anglia.

Deși și-a dorit să devină cofetăreasă încă din adolescență, circumstanțele vieții au împiedicat-o să își urmeze visul până în 2023. De atunci, Nicoleta Chirtu a strălucit pe scena cofetăriei britanice, devenind o figură de referință datorită talentului său remarcabil și a creativității în prepararea torturilor.

Românca și-a început cariera în domeniul cofetăriei în momentul în care s-a mutat în Anglia. Deși în țara noastră avea un loc de muncă bine plătit ca evaluator autorizat, dorința sa de a crea torturi și prăjituri a fost mereu prezentă.

Cum a pornit visul ei

Înainte de a pleca din țară, a fondat pagina „Baked by Nicoleta”, iar în noua sa viață din Chelmsford, a decis să își urmeze visul. A început să își vândă produsele printre cunoscuți, iar în scurt timp a reușit să își înregistreze afacerea și să își extindă vânzările în rândul comunității românești.

Această abordare a fost un pas important, deoarece a permis produselor sale să ajungă la un public mai larg. Nicoleta Chirtu a participat la cursuri de Master Class care au contribuit la dezvoltarea abilităților sale, iar creativitatea sa a fost evidentă în fiecare tort pe care îl realiza.

Produsele sale nu doar că erau delicioase, dar și arătau spectaculos, ceea ce a atras rapid atenția comunității. După câteva luni, a început să vândă și englezilor, extinzându-și astfel baza de clienți și sporind recunoașterea brandului său.

BBC: o oportunitate neașteptată

Românca nu se aștepta să fie contactată de BBC, dar acest moment a venit în urma succesului tortului său „Bruce”, realizat cu ciocolată belgiană de calitate superioară. Jurnalista care a sunat-o a fost impresionată de aspectul tortului și a invitat-o să apară într-o emisiune live.

Experiența de a fi prezentată ca „Professional Baker” la BBC a fost o realizare uriașă pentru ea.

„M-am pomenit cu un telefon de la BBC. Timp de câteva secunde m-am gândit că poate e o glumă, dar nu a fost. Jurnalista care m-a sunat m-a întrebat dacă tortul meu Bruce chiar există și chiar arată așa cum l-a văzut pe un grup din Essex. Iar ulterior m-a invitat la emisiunea ei, să vin cu tortul, să-l tăiem live în studio, să-l vadă și telespectatorii. În timpul emisiunii m-am simțit fabulos. Dacă cineva mi-ar fi spus anul trecut că după 13 luni ca și cofetăreasă o să ajung să dau interviu la BBC, probabil aș fi izbucnit în râs. Dar iată că atunci când o treabă este bine făcută, lucruri mai puțin anticipate pot deveni realitate”, a spus Nicoleta Chirtu pentru Anunțul UK.

Nicoleta Chirtu a spus și că nu se oprește aici, iar visele ei continuă să crească. Pasiunea pentru cofetăria franceză, în special pentru torturile Entremet, o determină să aspire la noi culmi.

„Marele meu vis este să ajung la un Master Class de-al lui Cedric Grolet sau Amaury Guichon”, a dezvăluit ea, exprimându-și dorința de a se perfecționa și mai mult în acest domeniu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baked by Nicoleta (@bakedbynicoleta)