Cât costă benzina și motorina, după noile ieftiniri, în mai 2024. Prețul de la pompă

de: Iulia Kelt
28 05. 2024

Petrom, compania de top în domeniul distribuției de carburanți, a implementat o nouă scădere a prețurilor la benzina și motorina pe care le are la vânzare.

Astfel, prețul benzinei a ajuns la 7 lei pe litru la stația situată pe strada Dr. Petre Herescu din Capitală conform Monitorul Prețurilor, potrivit economedia.ro.

Reducerea, aplicată începând cu data de marți, 28 mai 2024, a constat într-o diminuare de câte 4 bani pe litru, atât pentru benzina cât și pentru motorină.

Cât costă benzina la Petrom azi

Am căutat aleatoriu stația Petrom Saturn din Galați în aceeași zi și s-a observat un preț 7,06 lei pentru un litru de benzină standard și 7,08 lei pe litru pentru motorina standard.

Conform informațiilor obținute de pe site-ul peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețurile pentru un litru de benzină standard variază între 7,00 lei și 7,07 lei, în timp ce prețurile pentru motorina standard oscilează între 7,06 lei și 7,09 lei pe litru.

Ultimele reduceri de prețuri au avut loc sâmbătă, 25 mai, când prețul benzinei standard a scăzut cu 5 bani pe litru, iar prețul motorinei standard a înregistrat o diminuare de 4 bani pe litru.

În continuare, în majoritatea stațiilor din Capitală, motorina este mai scumpă decât benzina, cu o diferență de aproximativ doi bani pe litru.

Diferențe față de trecutul apropiat

Scăderea prețurilor la carburanți a început în data de 20 aprilie, odată cu coborârea prețului motorinei sub 7,5 lei pe litru.

Comparativ cu luna de dinainte, prețul mediu al unui litru de benzină s-a redus cu 3,9%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă, la momentul scrierii acestui material, cu 14,5 lei mai puțin decât acum 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu aceeași rată de 3,9%, astfel că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 14,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Să sperăm că aceste ieftiniri nu sunt temporare, așa cum s-a întâmplat și în trecut, de vreme ce au existat suficiente crize legate de carburant care au dat absolut toată România peste cap.