Anunțul așteptat de toți dinamoviștii. Mircea Lucescu a spus când va investi cu Ion Țiriac la gruparea din Ștefan cel Mare

de: Beatrice Dumitru
07 02. 2024

După ce Ion Țiriac a dezvăluit că a discutat cu Mircea Lucescu despre posibilitatea de a investi la Dinamo, echipa de suflet a celor doi, legendarul antrenor a vorbit și el despre această posibilitate. ”IL Luce” a anunțat când se va implica la gruparea din Ștefan cel Mare.

Mircea Lucescu, despre implicarea la Dinamo

Ion Țiriac (84 de ani) este recunoscut ca un simpatizant al echipei Dinamo, iar în ultimii ani s-a speculat de multe ori că acesta ar putea investi la clubul din Ștefan cel Mare. Deși a spus în repetate rânduri că nu vrea să intre în fotbal, miliardarul a vorbit dspre situația de la Dinamo și a spus că ar accepta să investească doar alături de Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu (78 ani) a vorbit și el despre această posibilitate și a transmis că e dispus să investească la Dinamo, alături de Ion Țiriac, dar cu o singură condiție. Cei doi așteaptă să fie ridicat noul stadion al grupării din Ștefan cel Mare.

Macheta stadionului care se va construi în Ștefan cel Mare.

”Suntem doi oameni de sport. Nu se pune problema. Atât timp cât Dinamo nu are un stadion, nu ai nicio speranță că lucrurile vor evolua. Trebuie să se facă o bază serioasă de pregătire. Zona centrală a lui Dinamo este extrem de accesibilă. Stadionul poate să fie foarte folosit pentru multe lucruri, nu numai fotbal.

Să dea drumul la acest proiect. Altfel, nu ai de unde s-o apuci. Cred că uitați câți ani am eu. Să vedem. E de discutat despre așa ceva. Ţiriac ar vrea să se implice. Vrea să aibă convingerea că implicarea lui va duce la rezultate. Noi nu suportăm nereușita”, a declarat Mircea Lucescu, la Digi Sport.

Ce facilități va avea arena din Ștefan cel Mare

Dinamo așteaptă de ani de zile construirea unui nou stadion. În prezent, ”câinii” își dispută partidele considerate pe teren propriu pe ”Arena Națională” sau pe stadionul ”Arcul de Triumf”. În prezent, se lucrează pentru a fi puse la punct toate documentele, iar construcția noii arene ar putea începe în această primăvară.

Citește și: Anunț important cu privire la construirea stadionului Dinamo. Aviz favorabil pentru arena din Ștefan cel Mare

Pot să vă spun absolut cert că la CS Dinamo se lucrează aproape în flux continuu la construirea stadionului, iar dacă sunt elemente de natură birocratică ce reprezintă anumite impedimente, nu li se poate imputa lor acest lucru”, a afirmat Răzvan Zăvăleanu, administratorul special de la Dinamo.

Noul stadion va avea nu mai puțin de 25.059 locuri și va fi destinată meciurilor de fotbal și celor de rugby. De asemenea, în complexul respectiv vor exista și mai multe spații de antrenament pentru secțiile de handbal, baschet, volei, tenis, scrimă, lupte, judo, haltere, box, atletism, canotaj, caiac-canoe.

Alte facilități ale arenei

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri;
  • un heliport care va deservi Spitalul de Urgenţă Floreasca;
  • tribunele vor fi integral acoperite;
  • muzeu de aproximativ 800 de metri pătrați;
  • amfiteatru de 200 de locuri;
  • hotel care poate găzdui 80 de persoane;
  • restaurant cu o capacitate de 160 de locuri.

Cristi Borcea confirmă că va investi la Dinamo

Și Crisit Borcea, fostul președinte executiv al ”câinilor”, a anunțat că este gată să investească la Dinamo. El a fost convins de Ionuț Lupescu și a dezvăluit că va băga bani în clubul sportiv și nu în echipa de fotbal care se luptă pentru evitarea retrogradării în SuperLiga României.

”Pe cât pot, ajut Centrul de Copii și Juniori, acolo unde este Ionuț Lupescu. Nu vreau să fac declarații legate de sume. Da, voi investi acolo. Investiția se va axa pe infrastructură, pe vestiare, terenuri artificiale de iarbă. Toți dinamoviștii, cât putem, ar trebui să ajutăm și să refacem baza aceea, care este în paragină”, a declarat Cristi Borcea, potrivit iAMsport.ro.

Citește și: Cristi Borcea, anunț despre revenirea la Dinamo. Buget de 15 milioane de euro. Pe cine ar aduce antrenor

Banii de la Cristi Borcea vor fi direcționați către stadionul „Velodrom”, situat în Parcul Sportiv Dinamo. Conducerea Clubului Sportiv dorește să refacă suprafața de iarbă pentru un teren mare și să construiască vestiare.