A murit în ultima zi a anului. Urma să joace la o echipă din România: ”Avea cumpărat biletul de avion”

de: Beatrice Dumitru
05 01. 2024

Fotbalistul angolez și-a pierdut viața în ultima zi din 2023. Mijlocașul, în vârstă de 20 de ani, urma să joace în România pentru un club din Iași și avea biletul de avion cumpărat. Care a fost cauza decesului.

De ce a murit fotbalistul din Angola

Angolezul Pedro Banga, mijlocaș defensiv, ultima dată legitimat la clubul portughez Maritimo Funchal, pentru care a evoluat la echipa secundă, a murit pe 31 decembrie 2023, pe terenul de fotbal. El a mai jucat și la Mamelodi Sundowns, în Africa de Sud.

Mijlocașul a decedat în timp ce se afla în Luanda, capitala statului, în urma unui infarct, în timp ce juca fotbal alături de prietenii săi. Pedro Banga a fost transportat la spital unde i s-a oferit rapid un prim ajutor, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, potrivit Marca.

Pedro Banga a murit la vârsta de 20 de ani. Sursa foto: Facebook

Fotbalistul angolez semnase cu Știința Miroslava

Fost mijlocaș defensiv, Pedro Banga semnase de curând un contact cu CS Știința Miroslava, echipă din Liga 3. Oficialii grupării din Moldova au anunțat că Banga urma să ajungă săptămâna viitoare la Miroslava, o localitate aflată la șase km de Iași.

”Clubul Sportiv Știința Miroslava deplânge dispariția tragică și mult prea devreme a angolezului Pedro Banga, jucător de 20 de ani ce avea deja semnat un acord cu formația noastră și bilet de avion spre Iași pentru săptămâna viitoare, urmând a îmbraca tricoul alb-albastru pentru următoarele trei sezoane. Sincere condoleanțe familiei!”, este mesajul postat de către cei de la Miroslava pe contul de Facebook al clubului.

Ştiinţa Miroslava ocupă locul patru în Seria 1 a Ligii 3, cu 19 puncte acumulate în 14 meciuri. Echipa antrenată de Tibor Selymes se luptă pentru accederea în play-off.

Mesaj de la Maritimo Funchal

Și reprezentanții clubului portughez Maritimo Funchal au reacționat după ce au aflat tragica veste despre Pedro Banga și au transamis un mesaj de condoleanțe.

”Club Sport Maritimo își exprimă cel mai profund regret față de moartea lui Pedro Banga, fost jucător al echipei. Președintele Carlos Andre Gomes și Consiliul lui își exprimă cele mai profunde condoleanțe față de întreaga familie și de prietenii acestuia”, este mesajul transmis de către cei de la CS Maritimo.

Pedro Banga a fost internațional angolez de juniori și a participat alături de naționala africană la Cupa Mondială U17 din 2019, dar și la Cupa Africii.