10 filme cu Ben Affleck pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat
Ben Affleck, unul dintre cei mai cunoscuți și talentați actori și regizori din industria cinematografică, a impresionat publicul, de-a lungul anilor, cu prestațiile sale remarcabile pe marele ecran. Cu o carieră impresionantă care se întinde pe trei decenii, Ben Affleck a jucat într-o varietate de filme memorabile care au captivat atenția spectatorilor din întreaga lume. În acest articol, vom explora zece dintre cele mai reușite pelicule cu Ben Affleck, care nu ar trebui să lipsească din lista oricărui cinefil pasionat.
Good Will Hunting (1997)
„Good Will Hunting” este un film american din 1997, regizat de Gus Van Sant și scris de Matt Damon și Ben Affleck, care joacă și rolurile principale. Pelicula a fost un succes critic și comercial, aducându-le protagoniștilor premiul Oscar pentru ”cel mai bun scenariu original”.
Filmul urmărește povestea lui Will Hunting (interpretat de Matt Damon), un tânăr cu un intelect genial, dar cu o viață dificilă în cartierul muncitoresc din Boston.
Will lucrează ca om de curățenie la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), unde, într-o zi, rezolvă un complex teorema matematică aflată pe o tablă de la intrarea în clădire.
Profesorul Gerald Lambeau (interpretat de Stellan Skarsgård) descoperă talentul lui Will și încearcă să îl ajute să își dezvolte potențialul.
Însă Will este reticent să își folosească talentul și își petrece timpul cu prietenul său, Chuckie Sullivan (interpretat de Ben Affleck), și cu o fată pe nume Skylar (interpretată de Minnie Driver), care încearcă să îl ajute să își găsească direcția în viață.
Pe măsură ce Will se confruntă cu traumele și demonii săi interiori, el trebuie să decidă dacă va accepta ajutorul oferit sau dacă va continua să se lupte singur cu problemele sale.
Armageddon (1998)
„Armageddon” este un film american de acțiune și aventură din 1998, regizat de Michael Bay și produs de Jerry Bruckheimer. Filmul prezintă o poveste captivantă despre un echipaj de forțe speciale trimis în spațiu pentru a distruge un asteroid uriaș care amenință să distrugă Pământul.
Când NASA descoperă că un asteroid de dimensiuni colosale se îndreaptă direct spre Pământ, o echipă de experți este convocată pentru a găsi o soluție de a preveni impactul catastrofic.
Conducerea echipajului este preluată de Harry Stamper (interpretat de Bruce Willis), un expert în foraje petrolifere offshore, care este recrutat de NASA pentru a-l conduce pe el și pe echipa sa într-o misiune îndrăzneață în spațiu.
Echipa condusă de Harry trebuie să ajungă pe asteroid și să plaseze o bombă termonucleară în miezul acestuia, cu speranța că explozia va fi suficient de puternică pentru a distruge asteroidul înainte de a lovi Pământul.
Însă misiunea este plină de pericole și obstacole, iar membrii echipei trebuie să facă față la nenumărate provocări pentru a-și îndeplini scopul și a salva planeta.
Shakespeare in Love (1998)
„Shakespeare in Love” este un film american-britanic din 1998, regizat de John Madden și scris de Marc Norman și Tom Stoppard. Filmul a fost aclamat de critici și a câștigat mai multe premii importante, inclusiv premiul Oscar pentru ”cel mai bun film”.
Filmul urmărește o perioadă fictivă din viața lui William Shakespeare (interpretat de Joseph Fiennes) în timp ce își scrie cele mai celebre piese, inclusiv „Romeo și Julieta”. În ciuda succesului său ca dramaturg, Shakespeare suferă de o lipsă de inspirație și de un blocaj creativ.
În timp ce încearcă să își găsească inspirația, Shakespeare se îndrăgostește de o tânără femeie pe nume Viola de Lesseps (interpretată de Gwyneth Paltrow), care este deja promisă unui alt bărbat.
Între cei doi se naște o pasiune arzătoare, iar relația lor complicată și interzisă devine sursa de inspirație pentru una dintre cele mai mari piese de teatru din toate timpurile.
Gone Girl (2014)
„Gone Girl” este un thriller psihologic american din 2014, regizat de David Fincher, bazat pe romanul cu același nume scris de Gillian Flynn. Filmul urmărește povestea aparent perfectă a unui cuplu care se transformă într-un coșmar când soția dispare în mod misterios.
Nick Dunne (interpretat de Ben Affleck) și soția sa, Amy (interpretată de Rosamund Pike), par a avea o căsnicie ideală în orașul mic din Missouri în care locuiesc.
Însă totul se schimbă în ziua aniversării lor de cinci ani, când Amy dispare fără urmă. O anchetă intensă este declanșată, iar toate privirile se îndreaptă spre Nick, care devine principalul suspect în dispariția soției sale.
Pe măsură ce investigația avansează, se dezvăluie mai multe detalii despre relația tumultoasă dintre Nick și Amy, iar adevărul începe să iasă la iveală într-un mod surprinzător și tulburător.
Întorsăturile de situație neașteptate și dezvăluirile șocante îi țin pe spectatori pe marginea scaunelor până la finalul tensionat.
The Town (2010)
„The Town” este un thriller criminal american din 2010, regizat de Ben Affleck, care a și interpretat rolul principal. Filmul este adaptat după romanul „Prince of Thieves” scris de Chuck Hogan și urmărește povestea unei bande de hoți din cartierul Charlestown din Boston, Massachusetts.
Filmul se concentrează pe viața lui Doug MacRay (interpretat de Ben Affleck), un tânăr care face parte dintr-o bandă de hoți care comit jafuri de bancă în cartierul Charlestown.
În timpul unui jaf, Doug dezvoltă o relație cu managerul băncii, Claire Keesey (interpretată de Rebecca Hall). Pe măsură ce relația lor se dezvoltă, Doug începe să își pună la îndoială viața și alegerile sale.
Între timp, FBI-ul, condus de agentul Frawley (interpretat de Jon Hamm), începe să îi urmărească pe Doug și pe banda sa în încercarea de a-i prinde pentru infracțiunile lor.
Într-un final, Doug se vede prins între loialitatea față de banda sa și dragostea pentru Claire, iar deciziile pe care le ia vor avea consecințe grave pentru toți cei implicați.
Argo (2012)
„Argo” este un thriller captivant regizat și produs de Ben Affleck, lansat în 2012. Filmul este inspirat dintr-un eveniment real din timpul Crizei de Ostatici din Iran din 1979-1981 și este bazat pe operațiunea de exfiltrare a CIA cunoscută sub numele de Operațiunea Canadian Caper.
Pelicula a primit aprecieri critice ridicate și a fost recompensat cu premiul Oscar pentru ”cel mai bun film” în 2013, precum și un Glob de Aur.
Filmul se desfășoară în timpul Revoluției Islamice din Iran din 1979, când ambasada americană din Teheran este luată cu asalt de demonstranți iranieni, iar 52 de americani sunt luați ostatici. În mijlocul haosului, șase angajați ai ambasadei reușesc să scape și se refugiază la ambasada Canadei.
În timp ce tensionele internaționale cresc, CIA încearcă să găsească o modalitate de a-i scoate în siguranță pe cei șase americani din Iran.
Într-o încercare disperată de a-i scoate din țară, CIA apelează la un plan ingenios: să îi prezinte pe cei șase ca pe membri ai unei echipe de film canadiani care sunt în Iran pentru a filma un film de ficțiune științifico-fantastic numit „Argo”.
Chasing Amy (1997)
„Chasing Amy” este un film american din 1997, scris și regizat de Kevin Smith. Este al treilea film din „View Askewniverse”, universul fictiv creat de Smith în filmele sale, și este considerat unul dintre cele mai reușite și mai influente filme ale sale.
Filmul îmbină elemente de comedie, dramă și romantism și a fost lăudat pentru dialogurile sale inteligente și pentru abordarea sa sinceră a subiectelor sensibile.
„Chasing Amy” urmărește povestea lui Holden McNeil (interpretat de Ben Affleck), un creator de benzi desenate, și a prietenului său, Banky Edwards (interpretat de Jason Lee), care lucrează împreună la o serie de benzi desenate de succes.
Viața lor este dată peste cap atunci când Holden se îndrăgostește de Alyssa Jones (interpretată de Joey Lauren Adams), o artistă și scriitoare de benzi desenate.
Problema apare atunci când Holden descoperă că Alyssa este lesbiană. Cu toate acestea, el încearcă să își depășească propriile sale prejudecăți și să construiască o relație cu ea.
În timp ce încearcă să navigheze prin complicatele sale de relații și sentimente, Holden trebuie să se confrunte cu propriile sale demoni interiori și să învețe să accepte adevărurile neplăcute ale vieții și ale iubirii.
Pearl Harbor (2001)
„Pearl Harbor” este un film epic american din 2001 regizat de Michael Bay și produs de Jerry Bruckheimer.
Inspirat de atacul japonez asupra bazei navale Pearl Harbor din 7 decembrie 1941, pelicula combină elemente de dramă romantică și acțiune pentru a recrea una dintre cele mai tragice și semnificative evenimente din istoria Statelor Unite.
Acțiunea debutează cu prezentarea relației dintre doi piloți, Rafe McCawley (interpretat de Ben Affleck) și Danny Walker (interpretat de Josh Hartnett), care sunt prieteni de la copilărie și împărtășesc o pasiune comună pentru zbor.
Cei doi devin piloți în Forțele Aeriene ale Statelor Unite și sunt dotați cu avioane de vânătoare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
În timp ce Rafe este trimis să lupte în Războiul Civil din Europa, Danny și Evelyn (interpretată de Kate Beckinsale), o asistentă medicală, dezvoltă o relație romantică.
Însă atunci când Rafe este declarat dispărut în luptă și presupus mort, Evelyn și Danny se apropie emoțional unul de celălalt.
Între timp, Japonia pregătește un atac surpriză asupra bazei navale Pearl Harbor din Hawaii. Atunci când atacul japonez începe, Rafe se întoarce în viața lui Evelyn și a lui Danny, iar toți trei sunt prinși în mijlocul haosului și distrugerii provocate de atacul devastator.
The Accountant (2016)
„The Accountant” este un film american din 2016 regizat de Gavin O’Connor și scris de Bill Dubuque. Pelicula urmărește povestea lui Christian Wolff (interpretat de Ben Affleck), un contabil genial cu abilități extraordinare în matematică și în lupte corp la corp, care lucrează pentru organizații criminale și pentru clienți cu probleme financiare.
Christian Wolff duce o viață aparent obișnuită, lucrând ca un contabil independent pentru clienți diversi. Cu toate acestea, el este departe de a fi un contabil obișnuit.
În timpul zilei, el se ocupă de problemele financiare ale clienților săi, dar în timpul nopții, el devine un asasin rece și eficient pentru cei care apelează la serviciile lui în scopuri ilegale.
Pe măsură ce Wolff își finalizează un proiect de contabilitate pentru o companie tehnologică, descoperă discrepanțe financiare și devine ținta unor atacuri și tentative de asasinat.
În timp ce încearcă să rezolve misterul din spatele acestei companii, el se trezește în mijlocul unei conspirații periculoase și trebuie să folosească toate abilitățile sale pentru a-și proteja viața și pentru a dezvălui adevărul ascuns.
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
„Batman v Superman: Dawn of Justice” este un film american de supereroi din 2016 regizat de Zack Snyder și produs de Warner Bros. Pictures. Este al doilea film din Universul Extins DC (DCEU), fiind continuarea peliculei „Man of Steel” din 2013.
Acțiunea continuă evenimentele de la finalul lui „Man of Steel”, când Superman (interpretat de Henry Cavill) este perceput ca o amenințare de către o parte a omenirii datorită distrugerilor masive provocate în lupta cu Generalul Zod.
În același timp, faimosul Batman (interpretat de Ben Affleck) este determinat să își facă dreptate în Gotham City și să pună stop criminalității, inclusiv să-l elimine pe Superman, pe care îl consideră o amenințare.
Între timp, o forță malefică se pregătește să își facă apariția, amenințând întreaga lume. Superman și Batman se confruntă atât din motive personale, cât și din dorința de a proteja omenirea, dar trebuie să învețe să lucreze împreună pentru a înfrunta această amenințare.