Vreau să-mi dau demisia vara aceasta. Unde ai șanse să fii angajat pe loc, dacă bați la ușă

de: Alexandru Puiu
31 05. 2023

Odată cu venirea verii mulți oameni simt nevoia de mai multă libertate și independență și cred că pot să înceapă o nouă carieră în alt domeniu de activitate.

E lăudabil acest curaj și din întreaga inițiativă poate ieși o experiență frumoasă, interesantă și de viitor, dacă știi la ce uși să bați.

Cu alte cuvinte, înainte de a-ți căuta un nou loc de muncă, trebuie să studiezi în detaliu piața muncii de la noi din țară și să cunoști care sunt acele domenii de activitate unde se caută masiv personal în această perioadă, pentru a te asigura că ești ca și angajat, dacă vei bate la ușa respectivei firme.

Vara asta te angajezi pe loc și pleci acasă cu portofelul plin la final de lună

Conform celei mai recente analize a eJobs, avem disponibile pe piața muncii de la noi din țară zeci de mii de joburi care așteaptă să fie ocupate, caracterizate fiind de o varietate de domenii de activitate.

„Împărțite pe domenii de activitate, de la începutul anului și până acum, au fost postate 40.000 de joburi pentru retail, 26.000 pentru servicii, 21.000 pentru industria alimentară și 20.000 pentru turism. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, vedem o creștere a numărului de joburi din turism, dar și o ușoară scădere a ofertelor venite din zona de call center / BPO și IT / telecom”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Ai mari șanse să-ți găsești de muncă dacă n-ai pretenția de a lucra remote. În continuare în România predomină joburile unde angajatorul vrea să te vadă prezent la locul de muncă, cel puțin câteva zile în fiecare săptămână.

Oficialul eJobs a mai explicat faptul că „87,4% dintre joburile scoase anul acesta în piață de angajatori au fost pentru România și au reprezentat joburi pentru care este necesară prezența la birou.

Dacă nu zilnic, măcar 2-4 zile pe săptămână. Această schimbare de poziționare a angajatorilor față de munca remote a fost una dintre tendințele importante ale acestui an pe piața muncii. S-a lovit, însă, de o dorință în creștere a candidaților pentru a aplica la job urile care le permit să decidă singuri de unde vor să lucreze”.