”Vin vremuri în care naţiunile slabe vor pieri. Trebuie să ne pregătim”. Viktor Orban, declarații în fața unei noi generații de ofițeri

de: Ana Anițoiu
02 07. 2023

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a făcut declarații în fața unei noi generații de ofițeri, la ceremonia de depunere a jurământului de la Facultatea de Ştiinţe Poliţieneşti a Universităţii de Administraţie Publică din Ungaria (NKE). Premierul a spus, printre altele, că vin vremuri în care națiunile slabe vor pieri.

Viktor Orban, discurs în fața noilor ofițeri

Viktor Orban a mai spus, în timpul ceremoniei ce a avut loc sâmbătă la Budapesta, că este nevoie ca ungurii să se pregătească pentru vremurile ce vin, în care vor rămâne doar națiunile puternice.

Orban a făcut apel la consolidarea liniilor de apărare și a organelor de ordine publică, precizând că epicentrul cutremurului este chiar lângă Ungaria, în timp ce din sud mii de migranţi ”asediază frontierele” țării.

De asemenea, Viktor Orban a vorbit despre necesitatea unui stat și a unui guvern puternic, a unei economii puternice, a unei armate puternice şi, nu în ultimul rând, a unor organe de ordine publică puternice.

”Trebuie să ne pregătim şi să ne echipăm”, a spus Viktor Orban, precizând că este foarte mare nevoie de oameni puternici, pentru că fără putere ”adevărul valorează puţin”.

Viktor Orban: ”Ungaria este una dintre cele mai sigure ţări din Europa”

Totodată, Viktor Orban a spus că cei care îşi asumă responsabilitatea unei vieţi de ofiţer îşi asumă şi identitatea maghiară.

Premierul a adăugat că potrivit jurământului depus, cei care tocmai au absolvit vor proteja poporul ungar, vor servi pacea şi securitatea naţiunii ungare, se angajează să rămână puternici şi în vremuri dificile, îi vor proteja pe cei slabi şi pe cei căzuţi şi îi vor opri pe toţi cei care ameninţă pacea şi securitatea Ungariei.

Viktor Orban a mai spus că infracţionalitatea a fost diminuată astfel încât, în prezent, Ungaria este ”una dintre cele mai sigure ţări din Europa sau poate chiar cea mai sigură”.