Unde să te muți cu familia, dacă ai copii: cele mai prietenoase cu străinii cinci țări din lume
Celor care s-au săturat de România, un clasament al celor mai bune țări din lume poate să le fie de un real ajutor, mai ales dacă doritorii au copii.
Așadar, acest clasament, realizat de Unicef, se referă strict la siguranța copiilor în anumite țări de pe glob, raportat la anumite aspecte esențiale.
Unde să te muți dacă ai copii și îi vrei în siguranță
Japonia – În analiza Unicef din 2020 a bunăstării copiilor, Japonia se află pe primul loc în ceea ce privește sănătatea fizică, dar și mintală.
În cel mai recent raport al Unicef din 2022, care a analizat în mod special mediile în care cresc copiii, acesta se află pe locul al doilea în ceea ce privește siguranța, dar și al nivelului poluării.
Estonia – Deși Estonia nu se află în fruntea clasamentului Unicef, această țară are o cotă foarte bună pentru o serie de aspecte importante.
Copiii sunt expuși la mai puțină poluare a aerului, la mai puțină poluare fonică și la mai puține pesticide decât în aproape orice altă țară bogată. Are mai mult spațiu verde urban decât multe alte națiuni, inclusiv SUA, Canada, Australia și Marea Britanie.
Spania – Spania s-a clasat pe cel mai înalt loc în clasamentul Unicef privind mediul în care viețuiesc copiii, cu niveluri deosebit de scăzute ale poluării aerului sau a apei.
Și, în ciuda ofertelor generale mai slabe în ceea ce privește serviciile sociale, educaționale și de sănătate, potrivit Unicef, copiii din Spania au un nivel mare de bunăstare.
Finlanda – Finlanda, care ocupă locul cinci în cel mai recent raport de evaluare al Unicef, are scoruri deosebit de bune la două dintre cele trei categorii: numărul unu la calitatea aerului și siguranța în școli.
De asemenea, stă bine și la capitolul pericole din trafic și spațiul verde.
Țările de Jos – În fruntea listei generale a Unicef pentru bunăstarea copiilor se află Țările de Jos, care se descurcă deosebit de bine în ceea ce privește sănătatea mintală a copiilor.
Nouă din 10 tineri de 15 ani declară că au o viață bună, adică cea mai mare proporție din toate țările examinate de Unicef, iar opt din 10 spun că își fac prieteni ușor.