Un profesor de la Harvard ar fi găsit fragmente ale unei nave spațiale extraterestre

de: Anca Lupescu
07 07. 2023

În urma anilor petrecuți studiind cerul nopții în căutarea unor semne de viață extraterestră, astrofizicianul Avi Loeb, de la Universitatea Harvard, crede că a găsit dovada existenței acestora pe fundul Oceanului Pacific.

Profesor de la Harvard, dovezi că există extratereștri

Profesorul Loeb tocmai a finalizat o expediție de 1,5 milioane de dolari în căutarea unor semne ale unui meteorit misterios, supranumit IM1, care s-a prăbușit în largul coastei Papua Noua Guinee în 2014 și despre care se crede că ar fi venit din spațiul interstelar.

Profesorul în vârstă de 61 de ani a declarat pentru The Independent că a supervizat o echipă de exploratori de mare adâncime care a găsit 50 de sfere minuscule, sau picături topite, folosind o sanie magnetică care a fost lansată de pe nava de expediție Silver Star la 2 km sub suprafața oceanului.

El crede că micile obiecte, cu o dimensiune de aproximativ o jumătate de milimetru, sunt cel mai probabil fabricate dintr-un aliaj de oțel-titan, mult mai puternic decât fierul găsit în meteoriții obișnuiți.

Acum este nevoie de teste suplimentare, dar profesorul Loeb crede că acestea fie au origini interstelare, fie au fost fabricate de o civilizație extraterestră avansată.

Profesorul Loeb a prezidat departamentul de astronomie de la Harvard din 2011 până în 2020 și acum conduce proiectul Galileo al universității, care înființează observatoare cu sursă deschisă în întreaga lume pentru a căuta semne de OZN-uri și obiecte interstelare.

Obiectele vor fi testate

În bestsellerul său din 2021, Extraterestrul: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth (Primul semn al vieții inteligente dincolo de Pământ), profesorul Loeb a susținut că ‘Oumuamua – o rocă spațială în formă de clătită, de mărimea unui teren de fotbal, care a fost vizibilă pentru oamenii de știință timp de 11 zile în 2017 – ar fi putut fi doar o tehnologie interstelară construită de extratereștri.

Ideile sale l-au pus în dezacord cu o mare parte a comunității științifice. Dar omul de știință  supranumit „vânătorul de extratereștri de la Harvard”, declară pentru The Independent că cei care nu îl cred sunt „aroganți” atunci când îi resping descoperirile.

Obiectele vor fi acum duse înapoi la Harvard pentru a fi testate în vederea confirmării componenței lor. Dar pentru profesorul Loeb, descoperirea „miraculoasă” este o dovadă în plus că metodele sale neortodoxe dau roade.

Căutarea sa a început în 2019, când IM1 a atras atenția echipei sale de cercetare în timp ce cercetau catalogul de meteoriți cu sursă deschisă al NASA pentru a găsi roci spațiale neregulate detectate în jurul Pământului.

IM1 a ieșit în evidență prin viteza sa mare – a călătorit mai repede decât 95% dintre stelele din apropiere – și prin faptul că a explodat mult mai jos în atmosfera Pământului decât majoritatea meteoriților.

„Obiectul a fost mai dur decât toate celelalte (272) roci spațiale înregistrate în același catalog NASA, a fost o valoare aberantă a rezistenței materialelor”, a declarat profesorul Loeb pentru The Independent.

El și colegul său de la Harvard, Amir Siraj, au calculat cu un grad de încredere de 99,999% că IM1 a călătorit spre Pământ de pe o altă stea.

Inițial, celor doi le-a fost respinsă lucrarea pentru publicare într-o revistă academică și au fost împiedicați să obțină acces la date cheie clasificate ale guvernului american despre IM1.

<p>Loeb este convins că extratereștrii au vizitat deja Pământul</p>.
Loeb este convins că extratereștrii au vizitat deja Pământul

(Lotem Loeb)
Apoi, în luna aprilie a anului trecut, Forțele Spațiale Americane au scris către NASA pentru a spune că cercetătorul-șef al Comandamentului de Operațiuni Spațiale al SUA a confirmat că viteza lui IM1 este „suficient de precisă” pentru a indica faptul că acesta a venit din spațiul interstelar.

Folosind o combinație de date ale Departamentului de Apărare și citiri seismologice, profesorul Loeb a putut calcula o zonă aproximativă în care au căzut resturi de la IM1.

De acolo, el a reușit să identifice cea mai probabilă traiectorie a meteoritului în momentul în care acesta a explodat și și-a aruncat încărcătura.

Cu o finanțare de 1,5 milioane de dolari din partea antreprenorului american Charles Hoskinson, fondatorul companiei blockchain Cardano, profesorul Loeb a adunat ceea ce el descrie ca fiind cea mai bună echipă de exploratori oceanici din lume.

Printre aceștia se numără Rob McCallum, fondatorul EYOS Expeditions și fost consultant al OceanGate Expeditions, care a încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la submersibilul condamnat Titan împreună cu directorul său general Stockton Rush în 2018.