Un alt jucător italian anchetat în scandalul pariurilor ilegale și-a aflat pedeapsa. Cât timp a fost suspendat

de: Beatrice Dumitru
24 10. 2023

Lumea fotbalului din Italia a fost zdruncinată de scandalul pariutilor ilegale. Mai mulți fotbaliști din națională au fost acuzați că au pariat. După Nicolo Fagioli, de la Juventus Torino, un alt jucător anchetat a aflat cât timp a fost suspendat.

Cât timp nu va mai juca fotbal jucătorul italian

Fotbalul italian este zguduit de un nou scandal uriaș, deși nu au trecut nici 20 de ani de la celebrul ”Calciopolli”. De data aceasta, din cauza pariurilor. după ce mai mulți jucători de top sunt anchetați pentru că au pariat pe platforme ilegale.

Nicolo Fagioli (22 ani), mijlocașul lui Juventus, a fost primul deconspirat în scandal că paria la agenții ilegale. El a fost suspendat, dar alte două nume importante, Sandro Tonali (Newcastle United) şi Nicolo Zaniolo (Aston Villa), sunt anchetate.

Sandro Tonali (23 de ani), starul care a ajuns la Newcastle United în vara acestui an, în schimbul a 70 de milioane de euro, a aflat cât timp va trebui să stea departe de gazon. Potrivit jurnalistului Alfredo Padulla, mijlocașul ar fi fost suspendat pentru o perioadă de zece luni,

Sandro Tonali joacă la Newcastle United. Sursa foto: Profimedia

Numele lui Radu Drăgușin, implicat în scandalul pariurilor

Numele internaționalului român de la Genoa, Radu Drăgușin, apare și el în acheta desfășurată în auoritățile italiene în scandalul pariurilor. Nicolo Fagioli, care a fost coechipier cu acesta la echipa Primavera a ”Bătrânei Doamne”, a mărturisit că a împrumutat 40.000 de euro de la fundașul naționalei României.

Citește și: Ce a spus Radu Drăgușin după ce numele lui a apărut în scandalul pariurilor din Italia: ”Asta a deranjat cel mai tare”

Radu Drăgușin a vorbit cu impresarul său, Florin Manea, despre acest caz și a precizat că nu a știut că banii pe care i-a cerut împrumutut colegul său erau pentru pariuri. Mijlocașul italiam îi spusese că voia să-și cumpere un ceas.

Nicolo Fagioli, datorii de trei milioane de euro la pariuri

Nicolo Fagioli a admis că este dependent de pariuri și că a strâns datorii în valoare de trei milioane de euro. Mai mult, el a mărturisit că a primit amenințări pentru a-și achita restanțele.

”Am încetat să dorm noaptea. Cu cât a trecut mai mult timp, cu atât datoria mă obseda mai mult. Sumele pe care le datoram au continuat să crească și m-am gândit că doar dacă continui să joc îi voi recupera.

Citește și: Un fost căpitan de la FCSB dă din casă după scandalul pariurilor. ”Și eu am pariat. Făceam toți bilețele”

`O să-ți rupem picioarele` mi-au spus ei. Datoria a ajuns atât de mare încât chiar dacă aș fi câștigat la pariuri n-aș fi primit nimic, totul avea doar să se scadă din suma de bani pe care o datoram”, a declarat Nicolo Fagioli n cadrul anchetei.

Mijlocașul lui Juventus Torino a primit șapte luni de suspendare și o amendă de 12.500 de euro. De asemenea, va trebui să participe timp de cinci luni la şedinţe de tratament pentru a lupta cu dependenţa sa de jocurile de noroc.