Trei persoane au fost arestate preventiv, după o fraudă la Metrorex. Au vrut bani pentru a măslui un concurs

de: Anca Lupescu
27 04. 2023

Trei persoane au fost acuzate de luare și dare de mită și trafic de influență pentru fraudarea unui concurs pentru posturi de mecanic ajutor de locomotivă. Acestea au fost arestate preventiv, în timp ce alte nouă persoane se află sub control judiciar. 

Fraudă la concursul Metrorex

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore față de inculpații C.M.C, P.D. și B.D.C. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită și trafic de influență.

Conform probelor pe care procurorii le-au obținut, în cursul lunii noiembrie 2022, cei trei inculpați au inițiat și constituit un grup infracțional organizat. Aceștia au acționat coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și trafic de influență pentru a frauda un concurs organizat de METROREX SA pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă. 

„În cursul lunii noiembrie 2022, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, acţionând coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de Metrorex SA pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă”, potrivit comunicatului.

Candidaţii la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajaţi sau foşti angajaţi din cadrul Metrorex, persoane care îi cunoşteau pe inculpaţi.

Unul dintre aceştia comunica suma de bani pretinsă pentru a-şi folosi influenţa faţă de ceilalţi doi inculpaţi, care erau supraveghetori, ca să-i ajute pe candidaţi să fraudeze concursul. Miercuri, 26 aprilie, cei trei inculpaţi au fost reținuți pentru 24 de ore, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, precizează Parchetul.

Inculpații au fost arestați preventiv la decizia Tribunalului București.