Tastatura mecanică pentru melancolici vine cu butoane gigant și e gata să fie ”lovită”: îți amintește de Nintendo

de: Andrei Tilimpea
01 08. 2023

Dispozitivul de 100 USD oferă comutatoare și aspecte personalizabile.

Producătorul de accesorii 8BitDo a anunțat astăzi o nouă tastatură mecanică inspirată de consolele Nintendo NES și Famicom din anii 1980. Tastatura mecanică retro de 100 USD funcționează în moduri cu fir / fără fir, acceptă maparea personalizată a tastelor și include două butoane roșii gigantice care cer să fie zdrobite.

Tastatura mecanică retro 8BitDo este disponibilă în două variante de culori: „N Edition” este inspirată de Nintendo Entertainment System (NES), iar „Fami Edition” atrage influența Nintendo Famicom. Deși producătorul de accesorii probabil a respectat linia suficient pentru a evita atenția nedorită din partea avocaților Nintendo, schemele de culori se potrivesc aproape perfect cu consolele clasice: varianta inspirată de NES este livrată într-o schemă familiară de culori alb / gri închis / negru, în timp ce Famicom- influențat folosește alb / purpuriu.

Ediția Fami include caractere japoneze sub marcajele în limba engleză pentru fiecare cheie alfanumerice standard. Cadranele încorporate ale tastaturii și indicatorul de alimentare au, de asemenea, un aspect fermecător de vechi. Și dacă doriți să personalizați hardware-ul tastaturii, puteți înlocui fiecare buton de pe placa sa de circuit imprimat (PCB) care poate fi schimbată la cald. 8BitDo îi spune lui Engadget că folosește comutatoarele Kailh Box White V2 pentru tastatură și întrerupătoarele verzi Gatreon pentru super butoanele.

Butoane uriașe

În ceea ce privește ceea ce fac acele Super Buttons incluse, asta depinde de tine: întregul aspect, inclusiv cele două butoane uriașe, este personalizabil folosind software-ul 8BitDo Ultimate. Conform Engadget,  acesta se conectează direct la tastatură printr-o mufă de 3,5 mm.

Accesoriul cu 87 de taste funcționează cu moduri Bluetooth, wireless de 2,4 GHz și USB cu fir. Deși tastatura este listată oficial doar ca compatibilă cu Windows și Android, 8BitDo a confirmat pentru Engadget că va funcționa și cu macOS. Are o baterie de 2.000 mAh pentru aproximativ 200 de ore de utilizare din patru ore de încărcare.

Precomenzile pentru tastatura mecanică retro 8BitDo sunt disponibile începând de astăzi pe Amazon și direct la 8BitDo.

Accesoriul costă 100 USD și se estimează că va începe livrarea pe 10 august.