Cine sunt noii șefi de la IPJ Ilfov, după ce fosta conducere a demisionat în cazul azilelor groazei. Anunțul făcut de Poliția Română

de: Denisa Dudescu
12 07. 2023

Dumitru Bîltag este noul șef al IPJ Ilfov, după ce fostul șef  Cristian Perșinaru și-a dat demisia, alături de adjuncții săi. Anunțul a fost făcut, miercuri seara, de Poliția Română.  Bîltag a fost în trecut fostul șef al IPJ Mureș și fost adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări. În perioada imediat următoare, noua echipă managerială a Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov o să stabilească noua conducere a Poliției Orașului Voluntari.

Anunțul oficial făcut de IGPR în această seară

Update ora 22:26: Poliția Română a anunțat în această seară noua conducere a IPJ Ilfov. Este vorba de Dumitru Bîltag care va ocupa funcția de șef al IPJ Ilfov.

„Cu data de 12 iulie a.c., prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar-șef de poliție Dumitru BÎLTAG a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

Ofițerul are o vastă experiență managerială, în trecut îndeplinind funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, funcția de director al Oficiului Național de Protecție a Martorilor și cea de adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări”, a transmis, miercuri seara, Poliția Română.

Au fost numiți și noi adjuncți: Florea Remus-Mugurel, fost șef al Secției 23 de Poliție București, și Bălan Alexandru-Daniel. Aceștia îi vor înlocui pe: Frunzeanu Ștefan și pe Baicu Gabriela.

„În perioada imediat următoare, noua echipă managerială a Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov o să stabilească noua conducere a Poliției Orașului Voluntari”, mai precizează IGPR.

În comunicatul transmis în această seară de IGPR nu se menționează nimic despre fosta conducere.

Șeful IPJ Ilfov a demisionat. A fost sancționat pentru dezbateri disciplinare în cazul fraților Tate

Update ora 11:08: Comisarul Cristian Perșinaru de la IPJ Ilfov, dar și adjuncții săi au demisionat și urmează să fie înlocuiți din funcție în urma controlului realizat de IGPR. Aceștia ar fi tratat în mod superficial plângerile oamenilor cu privire la căminele groazei din Ilfov.

Mai mult, șeful IPJ Ilfov a fost cercetat disciplinar și în celebrul caz al fraților Tate. El ar fi primit o mustrare scrisă și ar fi ratat o funcție de conducere importantă din cadrul IGPR.

Vizat de anchetă a fost atunci și șeful Serviciului de Investigații Criminale, dar și șeful Poliției Orașului Voluntari.

Control la Poliția Ilfov

Știrea inițială: Ministerul Afacerilor de Interne și Poliția Română au demarat procedura de înlocuire a echipei manageriale la IPJ Ilfov și Poliția Voluntari. Șeful IPJ Ilfov comisarului șef Cristian Perșinaru și-a dat demisia din funcție, urmând ca cei doi adjuncți ai săi să fie înlocuiți.

Măsura are drept scop înlăturarea oricărei suspiciuni asupra imparțialității controlului demarat de Corpul de Control al IGPR la nivelul structurilor IPJ Ilfov, Poliția din Afumați și Voluntari, precum și creșterea performanței, în actul profesional. Miercuri, 12 iulie, IGPR va anunța deciziile luate.

Dosare penale în cazul bătrânilor de la azilul din Tunari

IPJ Ilfov a anunțat, marți, că au fost deschise două dosare penale în cazul bătrânilor găsiți luni seară într-o clădire aflată în construcție din Tunari.

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

”În continuarea cercetărilor, femeia care însoţea cele 11 persoane afirmă că persoanele au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, judeţul Ilfov”, a transmis Poliţia Română.

Luni noaptea Poliția Română a anunțat într-un comunicat de presă că în urma unei sesizări a reprezentanților mass-media „au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea.

Bătrânii ar fi fost mutați de la azilul celor doi cântăreți cu cearșafurile într-o construcție care nu era gata. Printre bătrâni erau persoane cu dizabilități și persoane cu probleme mari de sănătate. Unii dintre aceștia au fost duși la alte centre sau au fost luați acasă de familie.