Stațiunea din România care nu se golește de turiști în niciun anotimp. Preferată de Carol Davila, rămâne și astăzi în topul preferințelor românilor VIDEO

de: Iulia Kelt
13 09. 2023

Stațiunea Băile Olănești este una dintre cele mai renumite destinații turistice din România și a fost susținută, pe timpul vieții sale, de doctorul Carol Davila.

Interesant este că această stațiune atrage turiști pe tot parcursul anului și oferă o combinație de terapie și relaxare, adaptată fiecărui sezon și, deopotrivă, fiecărui turist în parte, indiferent de preferințe sau vârstă.

Băile Olănești

Carol Davila a fost impresionat de această stațiune turistică

Stațiunea Băile Olănești se află în topul stațiunilor balneoclimaterice din România, fiind cunoscută pentru numeroasele izvoare terapeutice, debitul zilnic generos al acestora și varietatea apelor minerale din zonă.

Aici se găsesc peste 35 de izvoare hidrominerale, care includ izvoare naturale și izvoare create prin săpături și foraje.

În anul 1873, doctorul Carol Davila a fost impresionat de Băile Olănești și, cu susținerea sa, mostre de ape minerale au fost prezentate la Expoziția Internațională de la Viena, obținând medalia de aur.

De asemenea, în 1868, doctorul Carol Davila a încurajat cercetarea chimică a apelor minerale de la stațiunea Băile Olănești de către chimistul Bernath Londway.

Prin studiile sale, Londway a identificat 40 de izvoare minerale și a analizat 23 dintre ele, aflate pe Valea Olănești, Valea Tisei, Valea Buduroiu și Valea Ripuroasa.

Băile Olănești

Ce altceva mai poți face aici

Așa cum menționam anterior, aici poți găsi mai mult de 35 de izvoare hidrominerale, care includ atât izvoare naturale, cât și cele create prin săpături și foraje, ceea ce duce, evident, la diversitate.

Atunci când discutăm despre atracțiile pe care turiștii le pot explora în Băile Olănești, descoperim numeroase obiective turistice. Cei pasionați de drumeții pot urma traseul către satul Tisa, o destinație ce poate fi vizitată în absolut toate sezoanele.

Traseul izvoarelor din Băile Olănești, cunoscut și sub numele de traseul balnear, începe din Parcul Central al stațiunii și se întinde pe o distanță de aproximativ 1,3 kilometri. Punctul final al acestui traseu este reprezentat de Izvorul 24.