Simona Halep l-a dat afară la cerererea lui Patrick Mouratoglou. Mesajul dur al acestuia care lasă loc de interpretări

de: Beatrice Dumitru
09 10. 2023

Simona Halep a fost suspendată patru ani, după ce a fost prinsă dopată la US Open 2022. Dat afară de sportivă la cererea lui Patrick Mouratoglou, deși era cel mai vechi om din staff, acesta a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare.

Mesajul celui dat afară de Simona Halep

Simona Halep a început colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou în primăvara anului trecut, iar acesta i-a cerut să renunțe la toți colaboratorii săi pentru a numi el alții. Fostul lider mondial i-a urmat sfatul și l-a dat afară pe cel mai vechi om din echipa sa, chiar înaintea sezonului de hard american din 2022.

Simona Halep a renunțat la serviciile lui Teo Cercel, preparatorul ei fizic, după ce acesta fusese readus în echipa fostului lider WTA în urmă cu câteva luni. La aproape o lună de la aflarea verdictului în cazul de dopaj, Teo Cercel a transmis un mesaj dur pe rețelele de socializare și ținut să atragă atenția asupra greșelilor din viața extrasportivă făcute de tenismeni.

Teo Cercel, alături de Simona Halep. Sursa foto: Facebook

”De fiecare dată când pierzi nopțile, de fiecare dată când dormi prea mult, de fiecare dată când ratezi un antrenament, de fiecare dată când nu dai 100%… Faci ca cineva să te bată mult mai ușor”, avertizează Theo Cercel.

Colaborarea Halep – Cercel, una cu întreruperi

Locul lui Teo Cercel în echipa Simonei Halep a fost luat de Candice Gohier, cea care i-a recomandat suplimentul contaminat, din cauza căruia a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Colaborarea Halep – Cercel a fost una cu întreruperi. Prima dată l-a concediat chiar înainte de Australian Open 2020. Relaţia s-a stricat după ce, în timpul primului meci jucat în 2020, la Adelaide, fostul lider mondial s-a plâns că nu se simte bine  din punct de vedere fizic. ”Să-i spui lui Teo că am obosit“”, spunea ea intr-un dialog cu Darren Cahill, antrenorul Simonei la vremea respectivă.

Citește și: Simona Halep, somată de fostul șef al Agenției Naționale Anti-Doping. „Să spună cine a trădat-o”

Teo Cercel a intrat, apoi, în echipa Soranei Cîrstea, iar în 2021 aceasta a avut un sezon spectaculos în care a urcat de pe 71 WTA pe 38 WTA. În schimb, Simona Halep s-a confruntat cu accidentări repetate și a pierdut 18 poziţii în ierarhia mondială. A început anul 2021 pe locul 2 în lume şi l-a încheiat pe 20.

Simona Halep l-a readus din nou în echipa sa pe Teo Cercel, la sfârșitul lunii noiembrie 2021. ”E un om deosebit, mcare m-a ajutat foarte mult. Sunt 7-8 ani lucraţi împreună şi mă bucur să-l am, din nou, în echipă”, afirma sportiva pe 29 noiembrie 2021.

Simona Halep nu poate face apel la TAS

După ce a așteptat mai bine de un an să fie judecată de Tribunalul Sport Resolutions, acum, Simona Halep trebuie să-și amâne și acțiunea de la TAS, pentru că nu a primit hotărârea integrală de la instanța londoneză. Motivul este că aceasta nu a fost nici măcar redactată și fără acest document nu poate face apel la Lausanne.

După ce Ion Țiriac a sfătuit-o pe campioana de la Roland Garros și Wimbledon să deschidă un proces de răsunt și să ceară daune de 100 de milioane de euro, și George Cosac, președintele Federației de Tenis, este convins că Simona Halep trebuie să facă și acest demers.

Citește și: Un membru important din echipa Simonei Halep rupe tăcerea, în urma scandalului de dopaj. „Era chiar nebună cu chestiile astea”

”Veți vedea că, în timp, toți cei ce vor fi acționați în judecată de către Simona vor avea de plătit bani grei! Este vorba de imaginea ei, câștigată cu ani de muncă asiduă, de lupte crâncene în teren cu toate celelalte adversare.

Pe ce mă bazez? Pe faptul că ea a făcut anumite declarații, nicio probă de sânge nu a fost contaminată și de aici derivă toate celelalte argumente pe care mă bazez”, a spus George Cosac, la Digisport.

Simona Halep a fost suspendată pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): dopajul cu roxadustat și nereguli în pașaportul biologic.