Simona Halep înlocuită, o nouă stea a sportului românesc răsare. Pe cine pariază acum fosta legendă a tenisului Virginia Ruzici

de: Cojocaru Cristian
07 10. 2023

În lumea tenisului, schimbările sunt inevitabile, iar uneori, acestea pot fi extrem de surprinzătoare. Una dintre cele mai notabile schimbări recente din lumea tenisului a fost despărțirea dintre Simona Halep, campioana română, și Virginia Ruzici, legendarul său manager.

După 14 ani de colaborare, Simona Halep a luat o decizie radicală, preferând să meargă pe mâna altor membri ai staff-ului său. Cu toate acestea, Virginia Ruzici nu s-a lăsat descurajată de această schimbare și a găsit o nouă speranță într-un tânăr talentat român, Luca Marc.

Virginia Ruzici, fostă campioană de tenis și managerul Simonei Halep, și-a făcut un nume în lumea tenisului datorită experienței și abilităților sale impresionante. Cu toate acestea, după o colaborare de 14 ani, Simona Halep a decis să o înlocuiască pe Ruzici cu membri ai staff-ului lui Patrick Mouratogou. Această schimbare a fost surprinzătoare pentru mulți, dar Simona Halep a dorit să încerce o nouă direcție în cariera sa.

Luca Marc este noua vedeta a tenisului romanesc si Virginia Ruzici a ales sa il antreneze acum pe tanarul jucator

Virginia Ruzici nu s-a lăsat însă descurajată de această schimbare și a decis să se concentreze pe dezvoltarea unui nou talent în tenisul românesc, Luca Marc. Acest tânăr jucător în vârstă de doar 13 ani a fost luat sub aripa lui Ruzici și a început să se antreneze la Centrul de Tenis Piatti, o academie de top specializată în pregătirea tinerelor talente.

Vezi și: Povestea Virginiei Ruzici, prima campioană de Grand Slam

Simona Halep înlocuită de un tânăr de 13 ani

Academia de tenis Piatti a fost fondată de Riccardo Piatti, un antrenor renumit care a colaborat cu mari campioni ai tenisului, precum Novak Djokovic și Maria Sharapova. Luca Marc, sub îndrumarea atentă a lui Virginia Ruzici și a antrenorului italian Riccardo Piatti, a început să-și dezvolte abilitățile și să crească în lumea tenisului.

O fotografie recentă a lui Virginia Ruzici și a lui Luca Marc alături de Riccardo Piatti a fost distribuită rapid de fostul manager al Simonei Halep, ceea ce a stârnit interesul și curiozitatea fanilor de tenis din întreaga lume. Mesajul ei a fost clar: „Plăcerea e de partea mea! Mulțumesc că mă ai!”. Această postare a evidențiat faptul că Virginia Ruzici nu se lasă descurajată de schimbarea de direcție din cariera Simonei Halep și este hotărâtă să contribuie la viitorul tenisului românesc prin dezvoltarea lui Luca Marc.

Chiar dacă a fost dată afară din staff-ul Simonei Halep, Virginia Ruzici a rămas un susținător dedicat al acesteia și a declarat în mod repetat că o consideră nevinovată în privința acuzațiilor care au dus la descalificarea sa pentru o perioadă de patru ani.

„Am fost total șocată când Simona mi-a anunțat verdictul! Patru ani! Este de necrezut! Continui să susțin inocența Simonei, iar decizia de a face apel la TAS este evidentă!”, a mărturisit Ruzici la aflarea deciziei ITIA din urmă cu aproape o lună.