Se schimbă harta României, inevitabil: vestea așteptată de 100 de ani, confirmată oficial

de: Alexandru Puiu
21 02. 2023

Harta României, la un moment dat, nu va mai arăta la fel, iar la baza transformării nu se va afla un război sau altă acțiune. Pur și simplu, vom vorbi de o unire, așa cum țara noastră a mai avut câteva în trecut. Pe marginea acestei transformări teritoriale, a vorbit la începutul săptămânii europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP.

Într-o intervenție la B1 TV, Eugen Tomac a oferit mai multe detalii despre scenariul unirii României cu Republica Moldova, dar și despre tensiunile din țara vecină care, în opinia sa, are nevoie de ajutor din partea noastră, mai ales că 50% dintre cetățeni sunt și cetățeni români.

Republica Moldova este și România

După cum a explicat liderul PMP, țara noastră are interese legitime în țara vecină, pentru simplul fapt că jumătate din cetățeni sunt români.

”Cred că este esenţial ca decidenţii români şi, evident, cei europeni să conştientizeze cât de important e ca în aceste luni să susţinem necondiţionat pe toate palierele Republica Moldova. În Republica Moldova avem interese legitime.

Pentru că, în primul rând, sunt tot români chiar dacă o parte din ei sunt desnaţionalizaţi din cauza presiunilor sociale, au o abordare chiar anti-europeană, dar acest lucru nu trebuie să ne împiedice să luăm decizii curajoase.

Cu atât mai mult cu cât peste 50% din cetăţenii Republica Moldova sunt şi cetăţeni români. Deci interesele noastre sunt legitime în a susţine această guvernare şi ca Republica Moldova să nu devină un teatru unde Rusia încearcă să-şi impună prin jocuri mai puţin democratice, o nouă guvernare”, a mai spus el.

În contextul tensiunilor din Republica Moldova și a protestelor la adresa Maiei Sandu, un grup de parlamentari europeni a început astăzi o delegație la Chișinău.

”Mâine, o delegaţie numeroasă de europarlamentari de la Bruxelles va efectua o vizită care dealtfel a început de azi, dar eu mă voi alătura de mâine acestei delegaţii. O delegaţie din care vor face parte europarlamentari din mai multe state europene, dar şi din statele parteneriatului estic – Ucraina, Georgia şi Armenia.

E o vizită importantă, vom avea întâlniri cu preşedinta Maia Sandu, cu liderii politici de la Chişinău şi vom discuta cum poate continua UE să susţină Republica Moldova. Trebuie să o încurajăm şi să fim acolo prezenţi de câte ori putem. Aici mă refer şi la cetăţenii români, trebuie să fim în contact cu românii de acolo de la om la om, de la primar la primar”, a adăugat europarlamentarul.

În final, Eugen Tomac este optimist că vorbim doar de o chestiune de timp până când Republica Moldova și România se vor uni. ”Cred că autorităţile române greşesc flagrant când ezită să discute despre situaţia din Republica Moldova.

Românii de acolo trebuie susţinuţi prin toate mijloacele, pentru că, inevitabil, mai devreme sau mai târziu, Republica Moldova se va uni cu România”, a concluzionat oficialul.