Se caută bugetari, din nou: alt val de angajări la stat, din bani publici

de: Mădălina Bahrim
08 02. 2023

Angajările la stat nu mai sunt înghețate anul acesta, numeroase instituții publice fiind acum în căutare de personal. Prin urmare, dacă ești în căutarea unui loc de muncă în sistemul public, acum este momentul să identifici oportunitatea.

De exemplu, o opțiune ar fi să te angajezi la Ministerul Energiei. Aici se încearcă în acest moment suplimentarea personalului, deoarece este nevoie de mai mulți lucrători care să se ocupe de proiectele ministerului. Se creează 60 de noi posturi, urmând a fi recrutate sute de persoane.

Angajări masive la stat, acum e șansa ta să devii bugetar

„Se propune suplimentarea personalului Ministerului Energiei din cadrul Direcției Generale Ajutor de Stat și Fonduri Eropene și a structurilor cu atribuții în domeniul serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat și în domeniul proiectelor în domeniul gazelor naturale conform celor expuse, cu un număr corespunzător de 60 posturi, de la 332 la 392”, potrivit proiectului de hotărâre de guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 316/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Energiei.

O altă oportunitate ar veni din partea companiei Hidroelectrica. Uriașa instituție are nevoie la rândul său de un personal mai numeros, după cum anunță conducerea. În cazul în care ești interesat să lucrezi aici, trebuie să urmărești site-ul Hidroelectrica, deoarece acolo vor fi publicate joburile pentru care trebuie să susții un concurs, deoarece așa vor fi ocupate posturile.

„Ne bucură să putem anunță astăzi crearea de noi locuri de muncă într-una dintre cele mai profitabile și competitive firme românești: Hidroelectrica. Modificările recente ne vor permite accelerarea ritmului investițional, precum și consolidarea relației cu clienții prin îmbunătățirea semnificativă a serviciilor oferite acestora (…)

„Facem precizarea că toate posturile vor fi scoase la concurs în mod public, pe site-ul societății noastre, și îi invităm pe cei interesați și care – evident, au pregătirea necesară cerințelor de ocupare a posturilor, să urmărească anunțurile companiei”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.