Se anunță atmosferă ca niciodată la meciul României. Bannerul imens care a apărut la stadion cu 4 ore înainte de start

de: Beatrice Dumitru
21 11. 2023

Naționala de fotbal a României s-a calificat deja la EURO 2024, dar meciul de azi, cu Elveția, care va începe la 21:45 are o miză aparte. ”Tricolorii” au șansa de a se menține pe primul loc al Grupei I, dacă nu vor pierde, și astfel de a se menține în urna a doua valorică, detaliu foarte important la tragerea la sorți, programată pe 2 decembrie, la Hamburg.

Câți spectatori sunt așteptați la România – Elveția

Miza întâlnirii de azi, de pe Arena Națională, este așadar una imensă, pentru că astfel cresc șansele noastre de a trece de faza grupelor la turneul final din Germania, din vara viitoare, iar fanii primei reprezentative au simțit asta. De altfel, foarte mulți dintre susținătorii României nu au mai ținut cont de partida de la Felcsut, din Ungaria, de acum trei zile, și și-au achiziționat bilete pentru meciul de azi, convinși fiind că abia acum se va juca ”finala”.

Însă acum întâlnirea de diseară se transformă într-un eveniment de celebrare a calificării după opt ani la un nou turneu final și pentru a șasea oară la un EURO. Organizatorii au anunțat că va fi sold out, astfel că atmosfera va fi și ea una de poveste.

Oficialii Federației Române de Fotbal au anunțat că toate biletele de la România – Elveția au fost epuizate. E vorba despre un număr impresionant de tichete, 49.500. Capacitatea totală a arenei este de 55.635 de scaune, însă anumite zone din tribune trebuie lăsate goale din motive de securitate.

Citește și: Cine transmite la TV meciul România – Elveția din preliminariile EURO 2024. Se schimbă postul

Ce banner a fost deja arborat la una dintre peluzele de pe Arena Națională

Ultrașii de la peluză s-au pregătit și ei, iar un detaliu important a ieșit deja la iveală. Cu patru ore înainte de startul meciului, la una dintre peluzele Arenei Naționale s-a văzut un banner care deja a fost instalat și care sintetizează miza serii. Colorat în roșu, galben și albastru, mesajul este grăitor și nu lasă loc de comentarii: ”Astăzi vrem istorie”.

Și da, poate fi o seară istorică pentru naționala României. În cazul în care vom obține cel puțin un egal, vom încheia aceste preliminarii fără nicio înfrângere, dar și pe primul loc al Grupei I.

Andra, marea surpriză a FRF. Ce-i mai așteaptă pe fani la stadion

Partida de pe Arena Națională se anunță sold out. Vor fi peste 50.000 de spectatori care vor dori să celebreze alături de jucătorii naționalei noastre cea de-a șasea calificare la un turneu final continental.

Pentru că va fi o sărbătoare, oficialii FRF au invitat pe celebra Andra să intoneze Imnul României, așa că se anunță un moment senzațional înainte de startul partidei. În plus, ca de obicei, Arena Fanilor, ce se va întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, se va deschide de la ora 18:45, cu trei ore înainte de startul partidei. Vor exista puncte de face-painting, unde fanii își pot schimba look-ul pentru meci, precum și multe jocuri disponibile acestora, cum ar fi: noul joc FC24 pe Playstation, photo 180 de grade, photo booth, biliard și darts cu mingea de fotbal, foosball și robokeeper, unde fanii își vor putea testa execuțiile de la 11 metri împotriva unui portar automatizat.

Citește și: Gica Hagi, despre chinurile lui Ianis înainte de calificarea la Euro 2024: ”Doar el știe prin ce a trecut”

Programul Grupei I din preliminariile EURO 2024

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Clasamentul Grupei I

Clasamentul Grupei I / Foto: Flashscore