Schimbarea WhatsApp care îți face viața mai bună, te vezi altfel cu prietenii

de: Ozana Mazilu
29 08. 2023

Săptămâna trecută, WhatsApp a anunțat că adaugă suport pentru fotografii HD, permițând utilizatorilor aplicației de mesagerie opțiunea de a păstra rezoluția de înaltă definiție pe telefoanele de pe care doreau să partajeze fișiere prietenilor și familiei.

Astfel, la acea vreme, compania a spus că suportul pentru videoclipuri HD va veni în curând. Acum, compania a confirmat cu TechCrunch că suportul video HD este acum disponibil atât pentru utilizatorii iOS, cât și pentru Android.

Vei putea trimite videoclipuri la calitate HD pe WhatsApp

Similar cu funcția de fotografii HD, funcția de videoclipuri HD oferă clienților posibilitatea de a partaja videoclipuri de înaltă definiție pe WhatsApp. Anterior, videoclipurile de înaltă definiție ar fi fost comprimate la 480p, conform limitei de rezoluție anterioare a aplicației. Acum, utilizatorii pot opta pentru a-și trimite videoclipul în HD, dar numai până la 720p.

Așadar, procesul este același ca și pentru partajarea fotografiilor HD. După ce ai selectat videoclipul sau videoclipurile pe care vrei să le partajezi, vei atinge noul buton HD din partea de sus a ecranului. Va apărea o casetă de dialog în care poți confirma dacă dorești să partajezi în calitate standard sau calitate HD și va afișa dimensiunile fișierelor asociate. Apoi apasă pe Trimite pentru a partaja videoclipul ca de obicei.

În mod evident, imaginile și videoclipurile partajate pe w sunt protejate cu criptarea end-to-end a companiei. Destinatarul va vedea o mică insignă HD pe videoclipul partajat în aplicație, care îi va permite să știe că ai distribuit în HD. Acest lucru le permite să decidă dacă au spațiu de stocare sau lățime de bandă disponibilă pentru a vizualiza videoclipul pe care l-ai partajat la calitate HD la momentul respectiv.

Această nouă funcție este lansată acum, așa că dacă nu o ai încă, ar trebui să o ai disponibilă în curând pe WhatsApp.