Salariu de la 6.400 de lei în România, dar nu se înghesuie nimeni: cum au ajuns patronii să fie luați la mișto

de: Alexandru Puiu
10 05. 2023

În România, percepția generală este că salariile sunt incredibil de mici, cele mai mici din Europa similare cu cele din Bulgaria. Din păcate, problema majoră ține însă și de forța de muncă, oamenii noștrii fiind semnificativ mai leneși și mai aroganți decât oamenii lor.

Cel mai ciudat fenomen se întâlnește în domeniul construcțiilor, unde salariile nu au fost niciodată mai mari, impozitele sunt mai mici, dar nivelul de aroganță al posibililor angajați este șocant. Când un patron a încercat să recruteze niște oameni pe grupul de Facebook Constructori și meseriași în construcții, cu un salariu de 5000 de lei net și 6400 de lei brut, a fost ironizat de internauți.

Cât de greu este să găsești muncitori, chiar și cu salariu mare

„Avem nevoie de următorii colegi, doar din București sau Ilfov pentru proiecte în București, județul Ilfov și în țară: Faianțari – net/lună: 5.000 lei (~ 6.400 lei brut/luna; Rigipsari/Zugravi – 5.000 lei net/lună (~ 6.400 lei brut/lună); Muncitori necalificați – 3.500 lei net/lună ( ~ 4.450 lei brut/lună)”, a scris patronul într-o postare pe Facebook. Românul a încercat să atragă atenția că acele salarii sunt de început, iar în scurt timp vor crește, în funcție de competențele viitorul angajați.

„Grila de salarizare este pentru început și se va negocia în funcție de competențele fiecăruia! Programul de lucru este următorul: Luni – Vineri, 8 ore/zi + o oră pauză de masă, 9:00 – 18:00. Sâmbătă (opțional) – 9:00 – 16:00. Duminică (opțional) – plata dublă, 9:00 – 18:00. Orele suplimentare se plătesc separat. Perioada de proba este de 30 zile! Se asigură toate formele legale de angajare, inclusiv în perioada de probă.Pentru deplasarea în țară (în afară  Bucureștiului sau a jud. Ilfov) se asigura diurnă + cazare + transport”, a adăugat el.