Radu Drăgușin a dat lovitura. Semnează pentru un salariu de peste 1.000.000 de euro. Cât încasa până acum

de: Beatrice Dumitru
24 11. 2023

Radu Dragușin este pe val după evoluțiile din Serie A și de la echipa națională, cu care s-a calificat la EURO 2024. Fundașul este cel mai curtat fotbalist român și echipe de top din Europa sunt cu ochii pe el. Acesta semnează pe un salariu de peste un milion de euro.

Dezvăluirile impresarului

Radu Drăgușin evoluează în campionatul Italiei, la Genoa, și a fost unul dinte jucătorii pe care selecționerul Edi Iordănescu s-a bazat în preliminariile pentru EURO 2024. După evoluțiile din ultimul an, fundașul a intrat în vizorul mai multor echipe de top din Premier League și Serie A.

Până să ajungă la o echipă de calibru din Europa, Radu Drăgușin a ajuns la un acord cu Genoa pentru prelungirea contractului. Florin Manea, agentul internaționalului român, a dezvăluit că salariul acestuia va crește substanțial, de la 600 de mii de euro la peste un milion de euro anual. În plus, în noua înțelegere cu gruparea din Serie A, va fi stipulată suma maximă pentru care Genoa ar urma să-l lase pe Radu Drăgușin să se transfere: 30 de milioane de euro.

Radu Drăgușin, după meciul România – Elveția. Sursa foto: Profimedia

”În momentul în care cei de la Genoa au venit cu această ofertă de prelungire a contractului, am vorbit despre mărirea substanțială a salariului. E un salariu foarte bun, peste ce s-a scris, peste un milion de euro. Când au venit cu această propunere, am spus că există interes mare din Anglia, vrem ca Genoa să câștige bani de pe urma lui, dar să știm și noi o sumă.

Au spus că în jurul a 30 de milioane. Nu ne grăbim să plecăm de la Genoa, dar dacă vine o ofertă de 30 de milioane în iarnă, ar fi nebuni să o refuze, chiar dacă au nevoie de el. Pentru Genoa, cel mai scump transfer din istorie e de 30 de milioane. Radu l-ar egala. Eu am spus-o de când l-am văzut prima oară.

Eu cred că după acest an de Seria A va fi pregătit să joace la orice echipă din lume. Am o rezervă față de Manchester City și Real Madrid, în rest poate să joace la United, la Tottenham. E pregătit și mental și fizic să facă pasul”,  adeclarat Florin Manea, impresarul lui Radu Dragușin, la Digi Sport.

Dacă va pleca de la Genoa pentru 30 de milioane de euro, Drăgușin va deveni cel mai scump jucător român din toate timpurile. Recordul este deţinut de Adrian Mutu, pentru care Chelsea a plătit Parmei 19 milioane de euro, în 2003. Acum 20 de ani se transfera şi Chivu la Roma, pentru 18 milioane de euro, cei doi fiind în continuare cei mai bine vânduţi fotbalişti români.

În ce afaceri își investește banii Radu Drăgușin

După succesul pe plan profesional, Radu Drăgușin s-a lansat și în afaceri și a ales să construiască un ansamblu rezidențial în București, în Colentina. Clădirile au de la studiouri duble la apartamente cu patru camere. La o zi după calificarea României la EURO 2024, fundașul echipei Genoa a mers pe șantier și a explicat de ce a ales să-și investească banii în imobiliare.

Citește și: Ce a spus Radu Drăgușin după ce numele lui a apărut în scandalul pariurilor din Italia: ”Asta a deranjat cel mai tare”

”Este un început pentru mine. Am ales să fac o investiție pentru că mi-a plăcut acest proiect. Mi-au oferit foarte multă încredere. Contează foarte mult să ne ducem spre o direcție de sustenabilitate. Iar acest proiect o face. Viața de fotbalist este scurtă și am înțeles acest lucru. Trebuie să facem alegeri inteligente, pentru că banii nu o să vină mereu și să nu avem probleme mai târziu”, a spus Radu Drăgușin.

Campionatul în care își dorește să ajungă

Radu Drăgușin a vorbit despre cariera lui și a mărturisit că își dorește să se transfere în Anglia, el fiind în vizorul echipelor Manchester United, Newcastle și Tottenham. 12 meciuri, un gol și un assist sunt cifrele românului în acest sezon de Serie A.

”Premier League e campionatul care îmi place. E un campionat pe care-l urmăresc și sper ca în viitor să ajung acolo. Sunt multe zvonuri, dar momentan nu e nimic. Voi lua o decizie când va fi cazul”, a precizat fundașul naționalei.

Citește și: Ce mămâncă Radu Drăgușin și ce nu-i lipsește din meniul zilnic. ”A stat în vestiar cu Ronaldo și cu campioni mondiali”

Dar sunt și echipe din Serie A care îl vor. Conform presei italiene, Napoli va face o oferă concretă în această iarnă pentru Radu Drăgușin. Campioana din peninsulă va încerca să-i convingă pe cei de la Genoa cu zece milioane de euro, atât cât este valoarea de piață a fundașului, plus câțiva jucători la schimb.