Au întors-o ca la Ploiești. FCSB a pierdut victoria în meciul cu Petrolul la ultima fază – GALERIE FOTO

de: Sorin Barbu
28 10. 2023

Petrolul – FCSB a fost meciul zilei în fotbalul românesc și cel mai important din etapa cu numărul 14 din SuperLiga României. Duelul s-a desfășurat la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană, și a avut parte de o atmosferă superbă. Oaspeții au început practic partida de la scorul de 1-0, după ce Damjan Djokovic a marcat în minutul doi după greșeala lui Jair. În minutul 50, Miculescu a șutat în forță și a lovit transversala, ia Băluță a reușit primul său gol la FCSB. Reușita a avut nevoie de confirmare din camera VAR.

Petrolul a redus din handicap în minutul 70 când Jair l-a lăsat fără replică pe Târnovanu cu o lovitură liberă pe care a executat-o impecabil. În minutul 90+6, formația gazdă a obținut o lovitură de la 11 metri, iar Grozav a marcat cu mult noroc, balonul trecând pe sub Târnovanu, care a reușit să-l și atingă.

FCSB are 31 de puncte și se află pe primul loc având patru puncte mai mult decât CFR Cluj, care are un meci mai puțin disputat.

Petrolul – FCSB 2-2

Min 90+8. Final de meci.

Min 90+7. GOOOOOL Petrolul!!!!! Grozav trage rău, Târnovanu are reflex foarte bun, dar mingea trece pe sub el. Portarul FCSB a atins balonul!!!!

Min 90+4. Jair este faultat în careu de Ngezana și Petrolul primește lovitură de la 11 metri. Centralul Radu Petrescu primește confirmarea din camera VAR.

Min 90+3. Pantea faultează și primește cartonașul galben.

Min 90+1. Alexandru Băluță este înlocuit de Andrea Compagno.

Min 89. Ocazie mare Petrolul! Dumitriu șutează din careu, dar balonul se lovește de pieptul lui Pantea și părăsește suprafața de joc.

Min 83. Abuashvili este înlocuit de Petrovic.

Min 82. Rotariu a fost înlocuit de Cristi Ganea.

Min 77. Adrian Șut pătrunde perpendicular spre poartă, nu este marcat, dar șutul lui trece pe lângă poartă.

Min 72. Grozav șutează pe jos, dar Târnovanu intervine de lângă bară și respinge în corner.

Min 70. GOOOOOL Petrolul!!!!! Jair execută senzațional o lovitură liberă și Târnovanu nu are replică. Balonul este în plasă, dar și portarul FCSB are o vină pentru că și-a poziționat greșit zidul.

Min 67. Petrolul a reușit o fază spectaculoasă! Gicu Grozav reușește o „foarfecă” laterală, iar balonul trece puțin pe lângă poartă. Cu câteva secunde înainte jucătorii echipei gazdă au cerut lovitură de la 11 metri, dar solicitarea lor nu a avut binecuvântarea arbitrilor și „judecătorilor” din camera VAR.

Min 60. Takayuki Seto a fost înlocuit de Jefferson.

Min 50. GOOOOOOL FCSB!!!! David Miculescu șutează în forță, balonul lovește transversala și ajunge la Alexandru Băluță care își trece numele pe lista marcatorilor. Nu este foarte clar dacă balonul a trecut de linia porții, dar centralul Radu Petrescu primește confirmarea din camera VAR. Reluările nu sunt convingătoare.

Min 46. A început repriza a doua. Octavian Popescu înlocuit de David Miculescu. Două schimbări și la Petrolul. Iustin Raducan și Pedro Justiniano au fost înlocuiți de Mihnea Radulescu și Ismael Diomande.

Min 45+4. Final de repriză.

Min 35. Dawa este înlocuit de Lixandru, camerunezul a fost trimis pe bancă de patronul Gigi Becali, după ce a încasat cartonașul galben.

Min 30. Hanca nu mai poate să continue și intră Zoran Petrovic.

Min 25. Dawa îl ia cu „fulgi cu tot” pe Hanca și primește cartonașul galben. A fost o intrare dură!!!

Momentul în care Dawa îl face pe Hanca să decoleze

Min 20. Octavian Popescu ia o nouă decizie stranie. Octavian Popescu primește o pasă cu pieptul de la Rotariu, dar în loc să încerce să combine încearcă șutul deși poziția nu era deloc bună. Balonul a trecut peste poartă.

Min 14. Ocazie mare FCSB! Radunovic sprintează pe partea stânga și trimite în careu, Octavian Popescu preia frumos, are poziție bună, dar în loc să șuteze încearcă să intre într-o combinație cu Dorin Rotariu. Decizie greu de înțeles a jucătorului pe care Gigi Becali vrea să obțină 50 de milioane de euro.

Min 3. Meciul este întrerupt din cauza torțelor din tribune. Imagini superbe pe stadionul din Ploiești.

Min 2. GOOOOOOL FCSB!!!! Jair greșește, Damjan Djokovic este atent în careu și șutează fără preluare. Balonul ajunge în plasa porții adverse. Este al doilea gol la FCSB pentru mijlocașul croat, care etapa trecută a fost rezervă. Este secunda 90 a partidei la Ploiești.

Min 1. A început partida de la Ploiești, atmosfera este superbă.

UPDATE 19.00 – Echipele de start Petrolul – FCSB

PETROLUL (4-3-3): Zima – Dumitriu, Papp, Meijers (cpt.), P. Justiniano – Doua, Seto, Hanca – I. Răducan, Grozav, Jair
Rezerve: Eșanu, Huja, Diomande, Denis Radu, Jefferson, Rădulescu, Abuashvili, Petrovic, Mihai Roman
Antrenor: Florin Pârvu

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic – Djokovic, Șut, Olaru – Al. Băluță, D. Rotariu, O. Popescu
Rezerve: 99. Vlad, 2. V. Crețu, 6. Haruț, 11. Miculescu, 15. Gogescu, 16. Lixandru, 9. Compagno, 80. Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

Arbitru: Radu Petrescu (București) / A1: Mircea Mihail Grigoriu (București) / A2: Mihai Marius Marica (Bistrița) / Arbitru VAR: Horațiu Feșnic (Cluj) / Arbitru AVAR: Claudiu Doru Lucaciu (Cluj) / R1: George Cătălin Găman (Craiova) / Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea).
Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești (Capacitate: 15.500 de locuri)

Petrolul – FCSB este cel mai important duel din etapa cu numărul 14 din SuperLiga României și va fi găzduit de arena „Ilie Oană, astăzi, 28.10.2023, de la ora 20.30. Roș-albaștrii sunt pe primul loc în clasament și speră să mărească distanța față de principala urmăritoare, CFR Cluj, care ocupă poziția secundă la trei puncte distanță.

Trupa condusă de Elias Charalambous şi Mihai Pintilii este foarte periculoasă în deplasare, reușind să marcheze în toate cele șapte partide de pe teren străin. Petrolul este o „nucă tare” pe teren propriu unde în acest sezon a disputat șapte partide dintre care a câștigat două, patru au fost remize și a pierdut cu FC Voluntari.

Formația din Ploiești a învins ultima oară FCSB în aprilie 2015 prin golul marcat de gol Nepomuceno. În ediţia precedentă, roș-albaștrii s-au impus în ambele confruntări.

Ce probleme de lot are FCSB înaintea meciului cu Petrolul

FCSB are o mare problemă înaintea meciului cu Petrolul. Florinel Coman s-a accidentat în meciul cu FC Voluntari, iar medicii i-au spus că este vorba de o ruptură musculară, iar fotbalistul a plecat să se trateze la celebrul „vraci” de la Belgrad. Este doar al doilea meci din acest campionat în care nu va fi pe teren. Un alt absent este Ovidiu Popescu, suspendat.

„Urmează alt meci important pentru echipa mea. Cred că jucătorii mei sunt pregătiți. Știm că vom înfrunta un adversar bun, o echipă care se apără foarte bine, care nu a primit multe goluri în ultimele meciuri. Se apără bine și încearcă să joace pe contraatac, dar suntem pregătiți pentru asta.

Venim după un egal alb, singurul meci în care nu am înscris în acest sezon. Vom încerca să fim mai buni, ne simțit pregătiți și mergem acolo să luăm cele 3 puncte. Nu există meci ușor în campionatul ăsta, ați văzut câte puncte pierd echipele de sus împotriva celor mai mici.

Avem doi absenți. Unul este Florinel, accidentat, celălalt Ovidiu Popescu, suspendat. Restul jucătorilor sunt pregătiți să joace. Vom vedea cum va evolua situația lui Coman, dar cred că va fi pregătit pentru meciul cu Rapid, nu cel de Cupă”, a precizat Elias Charalambous, antrenorul cipriot de FCSB, la conferința de presă de vineri.

Petrolul – FCSB, echipele probabile:

Petrolul: 38. Zima – 71. Doua, 3. Meijers, 4. Papp, 2. Huja, 44. Dumitriu – 7. Grozav, 8. Jair, 20. Hanca, 11. Seto – 17. Z. Petrovic
Rezerve: 12. Eșanu, 6. Jefferson, 10. M. Roman II, 27. Pedro, 34. Garutti, 41. G. Rădulescu, 82. Diomande, 93. Z. Mitrov, 95. Al. Constantinescu
Antrenor: Florin Pârvu

FCSB: 32. Târnovanu – 28. Pantea, 30. Ngezana, 5. Dawa, 24. Ganea – 88. Djokovic, 8. Șut, 27. Olaru – 25. Al. Băluță, 9. Compagno, 10. O. Popescu
Rezerve: 99. Vlad, 2. V. Crețu, 6. Haruț, 11. Miculescu, 15. Gogescu, 16. Lixandru, 29. D. Rotariu, 33. Radunovic, 80. Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

Arbitru: Radu Petrescu (București) / A1: Mircea Mihail Grigoriu (București) / A2: Mihai Marius Marica (Bistrița) / Arbitru VAR: Horațiu Feșnic (Cluj) / Arbitru AVAR: Claudiu Doru Lucaciu (Cluj) / R1: George Cătălin Găman (Craiova) / Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea).
Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești (Capacitate: 15.500 de locuri)

Cine transmite la TV meciul Petrolul – FCSB

Meciul Petrolul – FCSB este programat astăzi, 28.10.2023, de la ora 20.30 și va putea fi urmărit pe trei posturi de televiziune din România, Prima Sport 1, Orange Sport 1, Digi Sport 1, dar și pe site-ul playtech.ro.

SURSA FOTO: Sport Pictures