Ochelarii inteligenți Ray-Ban Meta primesc funcții de căutare vizuală bazate pe inteligență artificială

de: Ozana Mazilu
13 12. 2023

Ochelarii inteligenți Ray-Ban Meta primesc funcții de căutare vizuală bazate pe inteligență artificială. Începând de acum, AI-ul Meta poate răspunde la întrebări cu informații în timp real.

Ce pot face ochelarii smart Ray-Ban

Ochelarii inteligenți Ray-Ban Meta sunt pe cale să primească unele actualizări puternice datorită îmbunătățirilor aduse asistentului AI al rețelei sociale. Compania adaugă, în sfârșit, suport pentru informații în timp real la asistentul de la bord și începe să testeze noi capabilități „multimodale” care îi permit să răspundă la întrebări, în funcție de mediul tău.

Până acum, Meta AI avea o „limită de cunoștințe” din decembrie 2022, așa că nu putea răspunde la întrebări despre evenimente curente sau lucruri precum scorurile jocului, condițiile de trafic sau alte întrebări care ar fi deosebit de utile în deplasare. Dar asta se schimbă acum, potrivit CTO Meta Andrew Bosworth, care a spus că toți ochelarii inteligenți Meta din Statele Unite vor putea acum accesa informații în timp real. Schimbarea este alimentată „parțial” de Bing, a adăugat el.

Vezi și: Cu doar două cuvinte poți transmite live pe Facebook ceea ce vezi: cu ce sunt diferiți ochelarii inteligenți Meta

Meta pune accent pe AI

Separat, Meta începe să testeze una dintre cele mai interesante capacități ale asistentului său, pe care o numește „AI multimodal”. Funcțiile, previzualizate pentru prima dată în timpul Connect, permit Meta AI să răspundă la întrebări contextuale despre împrejurimile tale și la alte întrebări în funcție de ceea ce privești prin ochelari.

Astfel, actualizările ar putea ajuta în mare măsură să facă Meta AI să se simtă mai utilă, ceea ce a fost una dintre plângerile principale despre ochelarii inteligenți, altfel impresionanți. Din păcate, probabil că va mai trece ceva timp până când majoritatea oamenilor cu ochelari inteligenți vor putea accesa noua funcționalitate multimodală. Bosworth a spus că versiunea beta cu acces timpuriu va fi disponibilă în SUA doar pentru un „număr mic de persoane care se înscrie”, inițial, accesul extins va veni probabil cândva în 2024.

Vezi și: Așa arată ochelarii viitorului, de la Facebook. Tu i-ai purta?