O femeie din Botoșani s-a apucat de curățenie și a făcut o descoperire surprinzătoare, a alertat imediat poliția, reclamându-și soțul

de: Ana Anițoiu
13 04. 2023

O femeie din Botoșani s-a apucat să facă o curățenie generală înainte de Paște în apartamentul în care locuiește și a făcut o descoperire surprinzătoare. Speriată, a alertat imediat poliția, reclamându-și soțul.

Ce a găsit femeia în locuință

Femeia a sunat la 112 și le-a spus polițiștilor că a găsit un pistol cu cartușe în apartamentul ei. Toate echipajele de patrulare și din cadrul Serviciului Arme și Explozivi ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) au fost direcționate către blocul din strada Nicolae Iorga de unde a fost efectuat apelul.

Când au ajuns în apartament, femeia le-a spus polițiștilor că pistolul și cartușele probabil îi aparțineau soțului ei.

Ce descoperire au făcut polițiștii în apartament

Însă, după ce au verificat pistolul și cartușele pe care le-a găsit femeia în apartamentul ei, polițiștii au constatat că în realitate nu exista niciun pericol, ci era vorba despre o brichetă cu cartușe ornamentale.

Femeia a fost sancționată cu avertisment scris pentru că a sunat la numărul unic de urgență 112 în mod nejustificat. Apelurile nejustificate la numărul de urgență pot fi sancționate și cu amendă cuprinsă între 500 și 2.000 de lei.

Însă, amenzile pot fi mai mari decât acestea în cazul alertării false intenționate a agențiilor specializate de intervenție. Sancțiunile în acest caz sunt cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Repetarea acestei contravenții în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amenzi de la 4.000 la 8.000 de lei sau cu prestarea de la 400 la 800 de ore de activități în folosul comunității.

La data de 11 februarie, de Ziua Numărului Unic European de Urgență 112, autoritățile au amintit că prin intermediul acestui număr se asigură asistență imediată în situații de urgență, atunci când este pusă în pericol viața, integritatea, sănătatea cetățeanului, ordinea publică și proprietatea publică sau privată.