Nu pleca niciodată de lângă bancomat dacă ți se blochează cardul. Ce trebuie să faci imediat

de: Cojocaru Cristian
22 04. 2023

Mare atenție când mergi să scoți bani de la bancomat. Dacă se întâmplă să ți se blocheze cardul este foarte important să nu pleci niciodată de lângă ATM. Trebuie să urmezi câțiva pași pentru a recupera cât mai rapid cardul.

Astfel, dacă ești una dintre persoanele cu mai puțin noroc care au întâmpinat această situație, în primul rând va trebui să suni la banca emitentă a cardului tău. De cele mai multe ori, cardurile rămân blocate în bancomat ori pe motiv că titularul are probleme financiare cu banca emitentă, blocând cardul automat, ori pe motiv că respectivul bancomat este defect și întâmpină o eroare.

Ce să faci atunci când bancomatul îți blochează cardul

Înainte de a ți se fi eliberat cadrul bancar, banca emitentă ți-a înmânat cu siguranță niște documente în care se regăsește și un număr de telefon la care trebuie să suni în cazul în care pierzi cardul sau acesta rămâne blocat în ATM. Primul pas nu este acela de a te panica și a pleca de lângă bancomat, ci de a suna la numărul de telefon respectiv.

În situația în care nu știi numărul de telefon al băncii emitente, prietenul Google îți este mereu de ajutor pentru a-l găsi. Un operator va prelua apelul tău și va încerca să afle cât mai multe informații pentru a rezolva problema. Chiar și dacă este o zi nelucrătoare, află că acest serviciu este non-stop, astfel că problema va fi rezolvată.

Perioada până când cardul îți va fi returnat poate să dureze chiar și până la 7 zile lucrătoare din momentul în care ai făcut sesizarea, în unele cazuri chiar pe loc, dacă bancomatul se află în interiorul băncii. De cele mai multe ori, cardul este blocat la introducerea codului PIN greșit de trei ori. Recomandat este ca de fiecare dată să îți alegi un cod PIN memorabil pentru a evita astfel de situații.