„Noua Serena Williams” a egalat la Transylvania Open cel mai rapid serviciu din istoria tenisului feminin, Sorana Cîrstea, OUT încă din primul tur – GALERIE FOTO

de: Sorin Barbu
17 10. 2023

Veste șoc de la Transylvania Open, turneul de tenis de 250 de puncte găzduit de Cluj Napoca. Principala favorită a competiției, Sorana Cîrstea, a fost învinsă încă din primul tur. Americanca Alycia Parks, supranumită noua Serena Williams, a egalat recordul de viteză la serviciu, în duelul cu Elena-Gabriela Ruse.

„Noua Serena Williams” a egalat recordul de viteză la serviciu

Elena-Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 259.303 dolari. Sportiva din România a reușit să o învingă după trei seturi spectaculoase pe americanca Alycia Parks, colega ei din proba de dublu. Meciul a durat două ore și 17 minute și a avut parte de multe răsturnări de situație. Jucătoarea noastră (25 ani, 188 WTA) a câștigat primul set cu 6-2, dar l-a cedat pe al doilea cu 6-1. Ruse s-a impus în decisiv cu 6-4, după ce adversara (locul 54 WTA) a condus cu 3-0 și 4-2.

În actul al treilea, în momentul în care conducea cu 3-2, Alycia Parks a lovit mingea năprasnic și a egalat cel mai rapid serviciu din istoria tenisului feminin: 220 km/h. Recordul îi aparținea din 2018 ibericei Georgina Garcia Perez. Jucătoarea din SUA, numită de jurnaliștii de acasă „noua Serena Williams”, a depășit astfel multe nume sonore din tenisul mondial.

„Serviciul ei, vă spun clar, îl vezi doar când vine mingea la tine. Dumnezeule, e ca Serena în vremurile bune! Atât de bun este serviciul ei atunci când intră! Vă spun că are potențial de a ajunge în top 10 în următoarele 12 luni.

Evident că trebuie să-și mențină sănătatea fizică. Este o fată puternică, își dorește cu adevărat, are capul pe umeri, cred că e un mare talent și că are un viitor măreț”, spunea despre Alycia Parks, Rennae Stubbs, antrenoare și analist sportiv.

Topul celor mai rapide servicii din istoria tenisului feminin

1. Georgina Garcia Perez / Alycia Parks – 220 km/h
2. Aryna Sabalenka – 214 km/h
3. Sabine Lisicki – 210,8 km/h
4. Venus Williams / Alycia Parks / Ajla Tomljanovic – 207,6 km/h
5. Serena Williams / Ivana Jorovic – 207 km/h
6. Coco Gauff – 206 km/h
7. Julia Georges / Caroline Garcia – 203 km/h
8. Brenda Schultz-McCarthy – 202,7 km/h
9. Nadia Kichenok / Elena Rybakina – 202 km/h
10. Lucie Hradecka / Naomi Osaka – 201,2 km/h

Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 4.220 de dolari şi 30 de puncte WTA, în urma acestei victorii, iar în optimi o va înfrunta pe maghiara Anna Bondar (26 ani, 116 WTA).

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur de la Transylvania Open

Fanii din Cluj Napoca au fost foarte dezamăgiți când au văzut că Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din primul tur de la Transylvania Open. Principala favorită a competiției (26 WTA) a fost învinsă de o jucătoare mult mai slab clasată: Eva Lys (locul 133 WTA). Sorana a început ezitant meciul și a pierdut primul set cu 6-3. În setul al doilea a părut foarte afectată de începutul slab de partidă și nu a reușit să se motiveze, așa că s-a înclinat din nou cu un scor identic.

Citește și: Ce a spus Sorana Cîrstea despre Serena Williams după atacul la adresa Simonei Halep

Sursa FOTO: Instagram