Noua escrocherie care face ravagii printre pensionarii din România. S-au trezit cu credit la bancă în numele lor

de: Alexandru Puiu
14 08. 2023

Pe sistemul ”La omul sărac nici boii nu trag”, o nouă escrocherie face victime în rândul celor mai vulnerabili dintre români. Situația este una foarte problematică mai ales că exploatează nivelul extrem de sărăcie din multe dintre regiunile României.

În continuare, în România, poți obține un credit bancar pe bază de buletin sau, mai precis, pe baza datelor din buletin. Cu alte cuvinte, cineva nici măcar nu trebuie să-ți fure cartea de identitate pentru a te face dator la o instituție de credit. Din păcate, exact într-o astfel de situație se află zeci de bătrâni din câteva sate din Vaslui.

Credite scumpe pe câteva alimente ieftine

Câteva zeci de pensionari s-au confruntat cu o situație dezastruoasă care, în aparență, începuse bine. Doi tineri de 29 și 30 de ani s-au dus în localitățile Budu Cantemir și Stănilești din județul Vaslui și au oferit ajutoare alimentare unor bătrâni în schimbul datelor din buletin.

Ca întreaga escrocherie să fie cât mai greu de depistat, tinerii au deschis credit la o instituție bancară din străinătate, conform Antena 3 CNN. O investigație pe marginea evenimentelor a fost declanșată după ce un jandarm aflat în timpul liber a aflat ce au pățit localnicii și a alertat imediat autoritățile.

După ce mai mulți polițiști s-au deplasat în cele două sate pentru cercetări și audieri, cei doi responsabili au fost identificați, la fel și domiciliul lor. La fața locului s-au găsit mai multe telefoane mobile și mai multe cartele SIM. Pe numele celor doi s-a deschis un dosar penal pentru înșelăciune, iar cercetările continuă în această perioadă la parchetul de pe lângă judecătoria Huși. Din păcate, IPJ Vaslui nu precizează dacă a fost luată sau nu vreo măsură preventivă pe numele vreunuia dintre cei doi indivizi.

Conform estimărilor, nu mai puțin de 36 de persoane au fost înșelate din cele două localități.