Miliardarul celebru care a omis să declare aproape o jumătate de miliard de euro a fost condamnat. Ce sumă trebuie să plătească acum

de: Beatrice Dumitru
12 10. 2023

Miliardarul celebru a pledat vinovat la acuzaţiile de fraudă fiscală, el fiind urmărit pentru că a omis să declare aproape o jumătate de miliard de euro. El a fost condamnat la închisoare. Ce sumă trebuie să plătească acum.

Suma pe care trebuie să o plătească miliardarul

Cel care a deținut Formula 1 până în 2017, timp de peste 40 de ani, a omis să declare Fiscului din Marea Britanie 463 de milioane de euro în active deţinute în Singapore, între 2013 şi 2016. Procesul nu a mai avut loc după ce acesta și-a recunoscut vina, dar și-a primit pedeapsa.

Miliardarul Bernie Ecclestone (92 de ani), fostul șef al Formulei 1, a fost condamnat la 17 luni de închisoare cu suspendare și a fost suspendat doi ani din orice poziție de conducere. El a pledat vinovat în dosarul în care era acuzat de fraudă fiscală. De asemenea, el a acceptat să plătească peste 755 de milioane de euro pentru a soluţiona litigiul.

Bernie Ecclestone, în ziua audierii de la Londra. Sursa foto Profimedia

A pledat vinovat la Londra

În iulie 2022, Bernie Ecclestone a fost acuzat de fraudă și fals în declarații. În luna august a pledat nevinovat, dar în cele din urmă și-a recunoscut faptele de care era acuzat în timpul unei audieri desfăşurate la Londra.

„Pledez vinovat„, a declarat miliardarul britanic în faţa Southwark Crown Court din Londra.

Procuratura britanică a autorizat inculparea sa în urma unei anchete fiscale prezentate drept „complexă şi internaţională”

”Putem confirma că a fost autorizată acuzația de fraudă împotriva lui Barnard Ecclestone, ca urmare a unei investigații complexe, la nivel mondial, a FISC-ului”, a declarat și Simon York, reprezentant al Fiscului britanic.

Ce avere are Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone a condus timp de aproape 40 de ani Formula 1, până în ianuarie 2017, când a fost îndepărtat de noul deţinător al drepturilor comerciale ale disciplinei, grupul american Liberty Media.

La sfârşitul anilor 1970, el a fost unul dintre pionierii comercializării drepturilor TV pentru evenimente sportive. Omul de afaceri britanic are o avere estimată de revista Forbes la peste 2,5 miliarde de lire sterline.

Bernie Ecclestone este căsătorit cu Fabiana (46 de ani), împreună cu care are un copil în vârstă de trei ani. El a mai avut două mariaje și mai are trei copii, cel mai în vârstă, Deborah, având 67 de ani