Metoda accidentul continuă să facă victime: O grupare a obținut peste 30.000 de euro și bijuterii din aur

de: Anca Lupescu
09 08. 2023

Mai multe percheziții au avut loc miercuri dimineața în județele Gorj, Vrancea, Botoșani și municipiul București, la persoane suspectate de înșelăciuni prin metoda Accidentul. Suspecții au obținut peste 30.000 de euro și bijuterii de aer prin metoda care face din ce în ce mai multe victime.

Percheziții masive în București și 3 județe

Mai precis, aceștia au sunat oameni și le-au cerut sume de bani cu motivul că un membru al familiei lor ar fi fost victima unui accident grav. Ei se dădeau cadre medicale sau rude ale celor înșelați, cerându-le bani pentru așa-zisele victime ale accidentului.

Conform Poliției Române, autoritățile au pus în executare 9 mandate de percheziție domiciliară pentru a destructura o grupare infracțională bănuită că a comis mai alte fapte de înșelăciune prin metoda accidentul.

„Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, de la începutul lunii iunie 2023 şi până în prezent, cei bănuiţi ar fi apelat telefonic mai multe persoane din ţară şi s-ar fi recomandat a fi cadre medicale sau membrii de familie ai celor apelaţi, în unele conversaţii apelând şi la disimularea vocii.

Profitând de vulnerabilitatea persoanelor vătămate cauzată de vârsta înaintate şi sub pretextul că membrii de familie ai acestora ar fi implicaţi în accidente rutiere grave, pentru care este necesară intervenţia medicală de urgenţă şi sume de bani consistente, cei în cauză ar fi determinat persoanele apelate să le ofere bani sau bijuterii de valoare.

Astfel, ulterior obţinerii încrederii şi datelor referitoare la adresele de domiciliu ale persoanelor apelate, acestea ar fi fost transmise unor complici care s-ar fi deplasat la locuinţele persoanelor vătămate şi care ar fi colectat sumele de bani sau celelalte bunuri de valoare, după ce s-ar fi recomandat a fi reprezentanţi ai unităţilor medicale”, arată sursa citată.

Au obținut peste 30.000 de euro

Suspecții vizați ar fi obținut peste 30.000 de euro și zeci de grame de bijuterii de aer de la victime.

Metoda este una veche și bine cunoscută, iar autoritățile au atras în mod repetat atenția cetățenilor să nu cadă pradă unor astfel de înșelătorii.