Legătura dintre cardul bancar și o căsnicie fericită. Ce trebuie să faci pentru a nu te certa de la bani. Specialiștii vin cu sfaturi prețioase
Banii nu pot cumpăra fericirea, o zicală pe care am auzit-o cu toții. Totuși, dacă am avea mai mulți bani, probabil am fi și mult mai fericiţi. Specialiștii, însă, susțin că banii nu aduc fericirea, ba din contră, duc la ceartă, mai ales între cuplurile căsătorite.
Legătura dintre cardul bancar și o căsnicie fericită
Cuplurile care își gestionează finanțele împreună ar fi împliniți și fericiți pe o perioadă mai lungă de timp, potrivit unor noi cercetări.
Un studiu recent efectuat de cercetătorii britanici a arătat faptul că cei căsătoriți, care au conturi bancare comune, nu numai că au o relație mai bună, dar se ceartă și mai puțin pentru bani. Totodată, finanțele sunt gestionate mai bine în gospodărie.
Cercetătorii au recrutat 230 de cupluri care erau fie logodite, fie proaspăt căsătorite și le-au urmărit pe parcursul a doi ani. Unele cupluri au fost preferat să-și țină conturile separate, iar altora li s-a spus să deschidă un cont comun. Unui al treilea grup i s-a permis să ia singur decizia.
La finalul testului, s-a ajuns la concluzia că persoanele care au deschis conturi bancare comune erau mai fericite decât cele care au menținut conturile separate încă de la început.
Cuplurile care au conturile de bani comune sunt mai fericite
Oamenii de știință au precizat că fuziunea fondurilor între partenerii căsătoriți duce la o „înțelegere comună în mariaj”, mai ales că partenerii răspund mai rapid la nevoile celuilalt.
Între timp, cuplurile cu conturi separate au susținut că este mai ușor să se despartă dacă au banii puși deoparte. De asemenea, aproximativ 20% dintre cuplurile participante nu au terminat studiul
„Când am chestionat oameni cu diferite tipuri de relații, cei care au fuzionat conturi au raportat niveluri mai ridicate de comunicare în cadrul căsniciei lor, comparativ cu persoanele cu conturi separate sau chiar cu cei care au fuzionat parțial finantele lor. Ne-au spus frecvent că se simt mult mai bine.”, a precizat autoarea Jenny Olson, de la Indiana University Kelley School of Business, notează Dailymail.
„Aceasta este cea mai bună dovadă pe care o avem până acum pentru o întrebare care modelează viitorul cuplurilor; și faptul că observăm aceste schimbări semnificative pe parcursul a doi ani, cred că este o dovadă destul de puternică a beneficiilor fuziunii. În medie, fuziunea ar trebui să justifice o conversație cu partenerul tău, având în vedere efectele pe care le vedem aici.”, a mai concluzionat aceasta.