Jurnalistul care a intervievat-o pe Simona Halep a rupt tăcerea. Ce impresie i-a lăsat sportiva: ”A suferit un șoc”

de: Beatrice Dumitru
18 12. 2023

Simona Halep a acordat un amplu interviu pentru Euronews despre cazul de dopaj în care este implicată. Tokunbo Salako, jurnalistul care a vorbit cu fostul lider mondial zilele trecute, la Paris, a mărturisit ce impresie i-a făcut sportiva din Constanța. Ea așteaptă acum procesul de la TAS.

Ce a spus jurnalistul despre Simona Halep

Simona Halep traversează cea mai complicată perioadă a carierei sale, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022, cu Roxadustat, o substanță interzisă. Aceasta a fost suspendată patru ani și acum așteaptă procesul de la TAS, care va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024. Zilele trecute, sportiva a oferit un amplu interviu, în care a vorbit despre această perioadă atât de complicată, fiind conștientă că și-ar putea încheia cariera, dacă pedeapsă nu va fi redusă la Lausanne.

Tokunbo Salako, jurnalistul de la Euronews care a intervievat-o pe Simona Halep, a vorbit deschis despre impresiile pe care i le-a lăsat campioana de la Roland Garros și Wimbledon. Acesta a remarcat faptul că sportiva a suferit foarte mult după cele întâmplate, dar și că este o persoană timidă.

Simona Halep și jurnalstul Tokunbo Salako. Sursa foto: Youtube@euronews

„Clar e dezamăgită, dar nu e total scoasă din joc. Desigur, majoritatea jucătorilor de tenis se confruntă cu dezamăgiri săptămânal, pentru că mulți jucători de tenis au parte de înfrângeri mai multe decât victorii. Dar pentru Simona Halep, acesta a fost, într-adevăr, parafrazând-o pe Regina Elisabeta, un an oribil”, a spus Tokunbo Salako, potrivit euronews.ro.

”A devastat-o”

Jurnalistul a mai precizat că Simona Halep a suferit un șoc atunci când a fost depistată pozitiv, mai ales că și-a dedicat toată viața tenisului. Ea a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei ”metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

”A suportat un șoc enorm și, așa cum spune ea în interviu, și-a dedicat toată viața tenisului. Desigur, testul antidoping e ceva obișnuit pentru jucătorii profesioniști, iar pentru ea să fie găsită vinovată în aceste circumstanțe nu numai că i-a lăsat un gust amar, dar chiar a devastat-o.

Citește și: A fost antrenorul Simonei Halep și dă cărțile pe față: ”Voi sunteți vinovați, frate, nu ea!”

E evident că Simona Halep nu acordă prea multe interviuri internaționale, e o persoană care, în mod firesc, e destul de sfioasă, poate puțin un pic timidă când e să vorbească cu mass-media”, a mai spus jurnalistul.

Simona Halep, despre Patrick Mouratoglou și colaborarea cu acesta

În interviul acordat la sfârșit de an, Simona Halep a vorbit pentru prima dată despre antrenorul Patrick Mouratoglou. Ea s-a arătat dezamăgită că francezul a recunoscut foarte târziu în mass-media, abia după un an, că i-a dat un supliment contaminat cu Roxadustat. În documente, e precizat inclusiv numele omului care i-a spus Simonei ce supliment cu colagen să folosească: Candice Gohier, fizioterapeută la Academia Mouratoglou.

Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Pentru că simt că, dacă am încredere, am șanse mai mari să am performanțe maxime“, a spus Simona Halep.

Mai mult, Simona Halep a anunțat că nu mai colaborează cu Patrick Mouratoglou de ceva vreme și nici nu a mai vorbit cu acesta de mai mult timp.

Citește și: Simona Halep contraatacă în fața probelor care i-au adus suspendarea: „Nu puteam să mă dopez în trei zile!”

”Am încetat să mai lucrez cu Academia Patrick Mouratoglou) de ceva timp. Mereu am avut încredere, iar acum încrederea mea este zdruncinată. Pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi mai putea avea încredere din nou”, a adăugat sportiva pentru sursa citată.

Simona Halep nu mai jucat un meci ofcial de pe data de 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur. De asemenea, sportiva a fost ștearsă din clasamentul WTA. Atunci când a fost depistată pozitiv, ea ocupa locul nouă mondial.