Ionuț Lupescu se întoarce în fotbalul românesc. Cu ce club a semnat „Kaiserul” – Anunț OFICIAL

de: Sorin Barbu
17 10. 2023

CS Dinamo a dat o uriașă lovitură de imagine. Ionuț Lupescu a acceptat oferta și va conduce Academia de Fotbal a clubului unde va colabora cu Ionuț Dănciulescu. Președintele grupării a promis că fostul internațional va fi sprijinit în toate deciziile.

Ionuț Lupescu a semnat cu CS Dinamo și se va ocupa de Academia de Fotbal

Ionuț Lupescu s-a despărțit acum șase luni de Federația de Fotbal din Arabia Saudită, unde a fost director tehnic și spunea că este tentat de o carieră în politică. Iată însă că fostul internațional „trage” tot către fotbal și a acceptat oferta lui CS Dinamo. Kaiserul va conduce academia de fotbal, unde va fi coleg cu Ionel Dănciulescu, team-managerul echipei de fotbal.

„O legendă a fotbalului dinamovist se întoarce acasă! Ionuț Lupescu se alătură Clubului Sportiv Dinamo! Ionuț Lupescu revine la clubul la care s-a consacrat.

Mijlocașul Generației de Aur a acceptat oferta Clubului Sportiv Dinamo și va ocupa, în prima fază, o funcție cheie în dezvoltarea Academiei de Fotbal CS Dinamo. Lupescu (54 de ani) va realiza o analiză amplă a Academiei și va propune un proiect ambițios pentru dezvoltarea acestui segment.

Ionuț Lupescu s-a format la Dinamo, unde a debutat în 1986, la numai 17 ani. După ce a participat cu naționala României la turneul final al Campionatului Mondial din 1990, ”Kaiserul” a semnat cu gruparea germană Bayer Leverkusen, unde a stat şase sezoane şi a jucat 184 de meciuri. Lupescu a mai jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1998-2000, 2000-2001 și 2001-2002. A câștigat două campionate și trei Cupe ale României în tricoul ”alb-roșu”.

Bine ai venit, Ionuț Lupescu!”, a anunțat CS Dinamo, prin intermediul unui comunicat oficial.

Cum a reacționat Florin Bratu în momentul în care a aflat de numirea lui Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu are o mare experiență managerială. A lucrat în conducerea Federației Române de Fotbal și a condus chiar Comisia Tehnică a UEFA, iar Florin Bratu este convins că fostul jucător al naționalei României va ajuta CS Dinamo.

„Îi urăm bun venit lui Ionuț Lupescu, experiența lui ne va ajuta cu siguranță în a construi lucruri frumoase la CS Dinamo.

Eu am fost în acest proiect și înainte de a plecat în Cipru, sunt bucuros că oamenii de aici au apelat din nou la mine, pentru a ajuta la Centrul de Copii, la echipa noastră din Liga 3 care e pe primul loc, Marius Bratu face o treabă foarte bună”, a comentat Florin Bratu, director tehnic CCJ CS Dinamo.

Președintele Ionuț Popa a spus că Ionuț Lupescu va avea „mână liberă” și va fi sprijinit în toate deciziile lui.

Citește și: Planul de cinci milioane de euro