Ion Țiriac, despre marea greșeală pe care ar fi făcut-o ITIA în cazul Halep: ”Vai, am uitat că a avut operație!”

de: Beatrice Dumitru
09 10. 2023

Ion Țiriac, cel care i-a ghidat din umbră cariera Simonei Halep, a venit cu încă o declarație vehementă în cazul de dopaj al fostului lider mondial. Miliardarul a vorbit despre marea greșeală pe care ar fi făcut-o ITIA în cazul româncei.

Ce a spus Ion Țiriac despre gafa pe care ar fi făcut-o ITIA

Simona Halep a așteptat aproape un an un verdict în cazul de dopaj în care este implicată și a primit patru ani de suspendare. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a avut două capete de acuzare: testul pozitiv cu roxadustat şi neregului în paşaportul biologic.

Sportiva din Constanța urmează să facă apel la TAS pentru a contesta suspendarea, dar Ion Țiriac îi critică dur pe cei care au judecat cazul Simonei Halep. Mai mult, miliardarul a spus care este mare gafă pe care a făcut-o Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA), care a cerut șase ani de suspendare pentru dubla câştigătoare de Grand Slam.

Ion Țiriac este om de afaceri.

”De ce a trebuit să aştepte atât? De ce nu a doua zi? Mulţumesc, la revedere! Paşaport biologic şi după opt luni de zile vii înapoi să spui `auăleu, am uitat că a avut operaţie! Ia să scoatem afară!` De ce? Cum? Cine?”, a spus Ţiriac, citat de as.ro.

Ion Țiriac, despre viitorul Simonei Halep

Ion Țiriac a făcut un anunţ teribil despre viitorul Simonei Halep și despre revenirea pe teren, chiar dacă tribunalul de la TAS îi va reduce pedeapsa. Fostul lider mondial a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open, și a fost ștearsă din clasamentul WTA.

Citește și: Momentul în care Serena Williams a fost umilită de Simona Halep. Ion Țiriac a dezvăluit tot: ”Am fost şi eu acolo”

”Un sportiv care un an de zile e afară, mai are nevoie de patru ani să revină la forma pe care o avea, să revină înapoi, la vârsta asta. O să fie extraordinar de greu pentru ea, chiar dacă mâine dimineaţă începe să se antreneze full şi să joace turnee.

Să sperăm! E un sportiv care ne-a dat Wimbledon, care ne-a dat numărul unu în lume într-un mare sport, nu într-un sport minor”, a mai afirmat Ion Ţiriac, potrivitt sursei citate.

Simona Halep s-a întors împotriva echipei Mouratoglou

Simona Halep s-a îndepărtat de Patrick Mouratoglou și de echipa lui. Cel puțin asta se înțelege din faptul că fostul lider mondial nu a avut nicio reacție la urarea transmisă de francez cu ocazia zilei sale de naștere.

După ce a făcut anunțul că a fost depistată pozitiv, Simona Halep a transmis un mesaj în care a menționat, printre altlele: ”Mă simt trădată”. Fostul manager de comunicare al româncei, Cosmin Hodor, a dezvăluit că aceasta s-a referit chiar la echipa din jurul ei și la antrenorul Patrick Mouratoglou.

Citește și: Simona Halep l-a dat afară la cerererea lui Patrick Mouratoglou. Mesajul dur al acestuia care lasă loc de interpretări

”Nu cred că în acel moment ea s-a referit la asta, sincer. Acum aș menține, dar cred că atunci s-a referit la altceva. Acum, dacă ar face declarația asta, cred că la asta s-a referit”, a spus Cosmin Hodor.

Simona Halep a primit două suspendări de câte patru ani, care au fost contopite. Dar, Ion Țiriac o sfătuiești să deschidă proces și să ceară daune de minim 100 de milioane de euro.