Informația momentului pentru 8 milioane de români, ieși mai repede la pensie cu 2 ani: ce trebuie să știe viitorii pensionari

de: Alexandru Puiu
16 06. 2023

Sistemul de pensii din România are o nevoie acerbă de reformare și, mai ales, de eliminare a inechităților și discrepanțelor fabuloase. Un pas important în această direcție a fost luat în această săptămână, după adoptarea unei actualizări importante la Legea Pensiilor.

La mijlocul acestei săptămâni, a fost aprobat un amendament pentru reducerea vârstei de pensionare în cazul românilor care au locuit mai mult de 30 de ani în municipiul Giurgiu și pe o rază de 8 kilometri în orice direcție de localitatea respectivă. Argumentul are legătură cu nivelul ridicat de poluare din zonă și, implicit, cu speranța de viață a locuitorilor. Ca referință, excepția nu a fost creată doar pentru Giurgiu, există deja o listă stufoasă de localități din România ale căror locuitori se bucură de același privilegiu.

Românii care ies mai repede la pensie, o listă din ce în ce mai stufoasă

„Am făcut astăzi dreptate pentru giurgiuvenii care au fost afectați de efectele poluării produse de fostul combinat chimic și am îndeplinit o promisiune făcută celor care așteptau de multă vreme ca această lege să se aplice si giurgiuvenilor.

În urma inițiativei PNL Giurgiu, Camerei Deputaților a aprobat astăzi REDUCEREA VÂRSTEI DE PENSIONARE CU DOI ANI DE ZILE pentru cei care au locuit cel puțin 30 de ani în municipiul GIURGIU și pe o rază de opt kilometri în jurul localității.

Este un amendament pe care l-am inițiat alături de colegii mei din PNL Giurgiu, Alexandru Andrei și Toma Petcu.”, a scris Maria Gabriela Horga pe Facebook.

După cum a explicat și deputatul PNL, prevederea este departe de a fi una nouă și se aplica deja multor localități aflate în aceeași situație, vizavi de nivelul de poluare din zonă.

„Am primit multe întrebări de când am scris prima dată despre această inițiativă cu privire la procesul legislativ și despre adoptarea legii, iar astăzi vă pot da această veste bună că și giurgiuvenii sunt beneficiari ai reducerii vârstei de pensionare cu doi ani din cauza poluării remanente.