Ianis Hagi, adulat în presa spaniolă. „A părut să fie singurul fotbalist de pe teren”

de: Sorin Barbu
30 10. 2023

Ianis Hagi a jucat doar 30 de minute în duelul Atletico Madrid – Deportivo Alaves, dar prestația lui a fost foarte apreciată. Jurnaliștii de la AS și Marca l-au lăudat, asta după ce înaintea acestei partide El Mundo Deportivo a scris un articol în care a fost numit „Mini Maradona din Carpați”.

Ianis Hagi, lăudat de jurnaliștii de la AS și Marca

Ianis Hagi a fost rezervă la Deportivo Alaves în meciul cu Atletico Madrid și a intrat pe teren în minutul 63 al confruntării, într-un moment în care echipa lui era condusă cu 2-0. Internaționalul român a gândit câteva acțiuni ofensive superbe și a fost aproape de gol, dar balonul trimis de el a trecut puțin pe lângă bară. În minutele de prelungire a oferit o pasă decisivă, prima de când a ajuns în La Liga, împrumutat de Glasgow Rangers.

Ianis Hagi a primit din partea jurnaliștilor a treia notă din echipă și a fost lăudat în cele mai prestigioase publicații sportive din Spania.

„Mai întâi a avut o șansă de a înscrie, apoi a oferit o pasă de gol, dar reușita a venit prea târziu pentru Alaves”, au scris cei de la Marca, oferindu-i lui Ianis două stele, la fel ca portarului Sivero. Restul de jucători din tabăra lui Alaves au primit doar câte o stea.

Jurnaliștii de la AS au fost și mai darnici cu laudele. „În acele minute, Ianis Hagi a părut să fie singurul jucător al lui Luis Garcia care era cu adevărat pe teren”.

Ianis Hagi i-a încântat pe jurnaliștii și fanii din Spania

Pentru Ianis Hagi este meciul cu numărul șapte la Deportivo Alaves, iar în cinci dintre ele a fost titular. Jurnaliștii sunt convinși că după prestația din meciul cu Atletico Madrid, internaționalul român va începe din primul minut duelul cu Almeria din etapa viitoare.

„Calitate cu mingea la picior, a fost aproape de gol și a dat un assist! Intrarea sa în a repriza a doua a adus un alt suflu atacului, mai ales în minutele de final. Românul a fost activ și a adus claritate în jocul cu mingea al echipei, claritate care lipsea”, se arată pe Alaves.elcorreo.com.

Echipa lui Ianis Hagi este pe locul 17 în La Liga, primul de deasupra zonei roșii, cu 9 puncte adunate după 11 etape. Internaținalul român este împrumutat în La Liga până în vara anului 2024, dar fanii lui Glasgow Rangers fac presiuni asupra conducerii și au cerut să fie adus în Scoția încă din această iarnă.