I-a ajuns blestemul Simonei Halep? „E un loc rău, ar putea ajunge la faliment”

de: Sorin Barbu
23 10. 2023

Simona Halep a condus de ori clasamentul WTA, dar nu mai face parte din acest top după ce a fost suspendată pentru dopaj. Veștile sunt însă îngrozitoare pentru Asociația Tenisului Feminin, o organizație care stă foarte rău din punct de vedere financiar, iar un oficial important îi prevestește falimentul foarte rapid. Prăbușirea este preconizată chiar în anul în care jucătoarei din România îi va expira suspendarea pentru dopaj.

Asociația Tenisului Feminin se îndreaptă spre faliment

Asociația Tenisului Feminin (WTA) ar putea să dea faliment înainte ca Simona Halep să scape de suspendarea de patru ani pentru dopaj, în octombrie 2026. Un înalt oficial din tenis prevestește finalul acestui for, din cauza problemelor financiare uriașe. Yuri Polsky, vicepreşedintele Federaţiei de Tenis din Kazahstan, susține că această asociație nu va mai rezista foarte mult și susține că îndreaptă spre faliment. Care ar fi soluțiile? Reforma radicală sau o fuziune cu Asociația jucătorilor profesioniști de tenis (ATP). Fiecare dintre aceste variante vine „la pachet” cu schimbări dureroase.

„WTA e într-un loc foarte rău şi ar putea falimenta în 2026 sau 2027 dacă situaţia financiară în care se află nu se schimbă. Pentru WTA e o chestiune de supravieţuire să fuzioneze cu ATP, iar pentru ATP o chestiune de reputaţie. Şefilor ATP nu le convine ca WTA să ajungă în colaps, pentru că s-ar crea o imagine proastă pentru tenis.

ATP e într-o situaţie financiară bună, există rezerve. ATP își explorează opțiunile, întrebarea este în ce condiții ar putea fi realizată fuziunea? Nu este clar care ar fi cota ATP la fuziune și în ce măsură ATP este dispusă să subvenționeze WTA”, a afirmat Yuri Polsky, vicepreşedintele Federaţiei de Tenis din Kazahstan.

Simona Halep nu mai face parte din clasamentul WTA de mai bine de o lună

Simona Halep a fost de două ori pe primul loc în clasamentul WTA, iar în momentul în care a fost suspendată provizoriu, în octombrie 2022, ocupa poziția cu numărul nouă. A dispărut din această ierarhie în septembrie 2023, cu puțin timp înainte să afle că trebuie să stea pe bară patru ani. Sportiva din România a disputat ultimul meci pe 29 august 2022, în primul tur la US Open.

Citește și: Concluzia teribilă a omului care verifica la ANAD medicamentele pe care le-a luat Simona Halep

Avocații judecătoarei vor să dea în judecată firma care a livrat produsul contaminat accidental și să ceară daune de 10 milioane de euro. Ion Țiriac o îndeamnă să le ceară 100 de milioane de euro și celor care i-au amânat procesul mai bine de un an. Simona Halep se pregătește în aceste zile și de procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne unde speră să-și salveze cariera și onoarea.