Femeia care a murit după 22 de ani de comă. Avea doar 30 de ani când s-a întâmplat totul

de: Anca Lupescu
02 06. 2023

O femeie israeliană rănită grav într-un atentat sinucigaș cu bombă comis în 2001 într-un restaurant din Ierusalim a murit, a anunțat joi un spital israelian. Decesul ei marchează cea de-a șaisprezecea victimă din acel atac.

Femeia care a murit după două decenii de comă

Hana Nachenberg avea 31 de ani la momentul respectiv și lua masa împreună cu fiica sa în vârstă de 3 ani când a avut loc explozia, a relatat presa israeliană. Ea a fost în comă timp de aproape 22 de ani, până când a murit miercuri, potrivit rapoartelor. Fiica ei nu a fost rănită în atac.

La 9 august 2001, un terorist palestinian a intrat într-o pizzerie din Ierusalim și s-a aruncat în aer. Atentatul rămâne unul dintre cele mai grave din conflictul israeliano-palestinian și a avut loc într-o perioadă de creștere a violențelor între cele două părți, în timpul celei de-a doua revolte palestiniene.

Hana Nachenberg avea 31 de ani la momentul respectiv și lua masa împreună cu fiica ei de trei ani când s-a produs explozia, a relatat presa israeliană. Ea a fost în comă până când a murit miercuri, potrivit rapoartelor. Fiica ei nu a fost rănită în atac.

A 16-a victimă

Cincisprezece persoane, dintre care opt copii, au murit și peste 120 de persoane au fost rănite în ceea ce a fost unul dintre cele mai mortale atacuri din cea de-a doua revoltă palestiniană. Atrocitatea a fost revendicată ulterior de grupul militant Jihadul Islamic.

Vorbind pentru site-ul israelian Ynet, tatăl lui Nachenberg, Yitzhak, a confirmat că aceasta nu și-a mai recăpătat cunoștința și a murit după ce a fost spitalizată în ultimele trei săptămâni la Tel Aviv.

„Fiica noastră a murit după 22 de ani de eroism”, a spus el.

Atacul rămâne unul dintre cele mai infame din conflictul israeliano-palestinian.