David Popovici, în prima finală la Campionatele Europene de Înot. Când va avea loc cursa pentru medalii

de: Beatrice Dumitru
05 12. 2023

La Otopeni se desfășoară, în perioada 5-10 decembrie, Campionatele Europene în bazin scurt, iar toți ochii sunt pe David Popovici, Acesta s-a calificat în prima finală a competiției, alături de colegii săi. Când va avea loc cursa pentru medalii.

În ce finală s-a calificat David Popovici

România participă la Europene cu un lot de 21 sportivi (7 fete și 14 băieți), selecționați în baza formei arătate la Campionatele Naționale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfășurate tot la Otopeni. La competiție vor fi peste 400 de sportivi din 41 de țări.

Conform site-ului oficial al Federației Europene de Natație, printre vedetele care vor concura alături de români se numără Maxime Grousset, Florent Manaudou, Tom Dean, Duncan Scott, Matt Richard, Lauren Cox, Yahann Ndoye Brouard, Analia Pigree sau Leah Scholsshan.

Echipa României, în componența David Popovici, George-Alexandru Stoica-Constantin, Mihai Gergely, Patrick-Sebastian Dinu, s-a calificat în finala probei masculine de ștafetă 4×50 m liber. Tricolorii au fost cronometrați cu al șaselea timp, 1 min 26 sec 45/100, cel mai rapid dintre ei fiind Dinu (21 sec 30/100), urmat de Popovici (21 sec 54/100). Finala va avea loc marți seara, de la ora 19:00.

David Popovici deține recordul mondial la 100 metri liber.

Rezultatele lui David Popovici la Campionatele Europene în bazin scurt

La precedenta ediție a Europenelor în bazin scurt, care a avut loc la Kazan (Rusia), în 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, iar Robert Glință a obținut un argint la 100 m spate și un bronz la 50 m spate. La Mondialele în bazin scurt din 2022 de la Melbourne, Popovici a cucerit argintul la 200 m liber.

Citește și: David Popovici a pierdut o secundă într-un an, enorm. Adevăratele motive ale eșecului de la Mondialul din Japonia

Dincolo de miza acestei competiții, europeanul reprezintă pentru David Popovici ultimul test important înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, din 2024, după ce a anunțat că nu va participa la Mondiale de la începutul anului viitor din Qatar.

Ce a scris site-ul Federației Europene de Natație despre David Popovici

Înainte de startul Campionatelor Europene, site-ul Federaţiei Europene de Nataţie i-a dedicat o rubrică întreagă multiplului campion, David Popovici, în care a amintit cele mai importante rezultate ale sale, alături de un scurt rezumat al anului 2023.

„David Popovici şi-a făcut debutul în lumea bună a înotului în 2022, când a câştigat medaliile de aur la europene, mondiale şi mondiale de juniori la probele de 100 şi 200 de metri liber.

Cel mai important rezultat? Recordul uluitor de 46.86 secunde de la 100 de metri liber de la Roma, la Campionatele Europene din 2022. Sportivul de 17 ani a doborât recordul lui Cesar Cielo, din 2009, din era ‘super-costumelor’.

Citește și: David Popovici, protagonistul unui desen care se întinde pe nouă etaje de bloc. Ce mesaj a cerut să fie scris și unde se află

Totuşi, românul a avut parte de un an 2023, în care a terminat pe locul 6 la 100 de metri şi pe locul 4 la 200 de metri, la Campionatele Mondiale de la Fukuoka”, au scris cei de la len.eu.

David Popovici va lua startul la această ediție a Campionatelor Europene în bazin scurt și în probele de 100 și 200 de metri liber, în zilele de 9 și 10 decembrie.