Cum visează românii să facă avere: „Să-mi iasă speciala la păcănele”. Educația financiară, la pământ

de: Mădălina Bahrim
10 09. 2023

Cine nu își dorește să aibă o viață prosperă și abundentă? Fără îndoială că fiecare persoană tinde către acest ideal, însă nu mulți reușesc să-l atingă. De fapt, sunt mai numeroși cei care eșuează lamentabil. De ce?

Atunci când îți dorești să atingi independența financiară și să duci o viață tihnită, ca-n filme, ești tentat să vrei ca aceste lucruri să se întâmple rapid, preferabil și fără să muncești. Despre a aștepta până pe la 40,50 de ani ca să ai o situație materială stabilă, mulți nici nu vor să audă, motiv pentru care apelează la metode care, speră ei, le vor aduce bani mulți peste noapte.

Nu există bani făcuți ușor și, dacă se întâmplă, fie e pur noroc chior, care nu te lovește decât o dată în viață, fie va trebui să plătești scump pentru acele beneficii materiale, sub o formă sau alta.

Cele mai greșite metode prin care românii vor să se îmbogățească

Totuși, mulți români încă aplică diferite metode pe care le consideră aducătoare de avuție peste noapte.

Prima dintre ele e reprezentată de jocul la păcănele, cazinouri și alte astfel de forme de jocuri de noroc. Cunoști pe cineva care are o viață liniștită și stabilă având astfel de preocupări? Cel mai probabil, nu.

Astfel de jocuri au fost lansate în scop recreativ și nu ca o meserie, ca un job stabil, ca o sursă de venit fiindcă nu te poți baza pe noroc ca să-ți plătești lunar chiria sau să-ți copiii la școală.

O altă metodă constă în investițiile care se promit a fi fabuloase, cu randamente de tip schemă Ponzi. Cu alte cuvinte, încă există mulți români care își plasează banii în anumite așa-zise afaceri sau active care le primit că le vor întoarce înzecit banii. Astfel de scheme piramidale sunt și ilegale, dar și pierdere sigură.

În fine, cea de-a treia metodă greșită prin care mulți români caută să facă bani rapid e să nu muncească, așteptând marea oportunitate a unui job extrem de bine plătit. Dacă te consideri prea bun pentru piața muncii și preferi să stai acasă până va apărea acel job care să te ridice pe un piedestal și să te umple de bani, vei avea de așteptat mult și bine îmbogățirea. Nu va veni niciodată!

Acestea fiind spuse, muncește, ia-ți gândul de la bani veniți ușor, rapid și fără compromisuri.