Cum să pui mâna pe bani gratis de la UE: acum se fac plățile, direct pe card

de: Mădălina Bahrim
05 10. 2023

Numeroși români au acum posibilitatea a de pune mâna pe sume frumoase de bani venite de la Uniunea Europeană.

Beneficiari vor fi acei cetățeni care au fost afectați de seceta agresivă care a lovit țara noastră anul trecut.

Uniunea Europeană a bugetat pentru noi zeci de milioane de euro, banii urmând să ajungă în conturile țării noastre.

Ajutoare noi de la UE, pentru români

Aproape 40 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE va primi România, drept despăgubiri pentru secetă.

Totuși, nu suntem singura țară care va beneficia de sprijin. Italia, de exemplu, va primi și ea 20,9 milioane euro pentru daune cauzate de inundaţiile din septembrie 2022.

Totodată, autoritățile europene n-au rămas nepăsătoare nici la tragedia care a lovit Turcia în luna februarie a acestui an, atunci când au avut loc cutremurele devastatoare. Pe cale de consecință, Fondul de Solidaritate al UE va suporta și 400 de milioane euro, bani dedicați Turciei.

UE, decizii de ultimă oră privind viitorul statelor membre

O altă noutate importantă de la Parlamentul European vizează faptul că instituția solicită începerea negocierilor cu Republica Moldova pentru aderarea la UE. Vezi aici detalii despre țara care va fi în pericol dacă Ucraina pierde războiul cu Rusia

„Potrivit rezoluției adoptate joi, guvernul moldovean și-a demonstrat determinarea și capacitatea de a îndeplini cerințele Comisiei Europene de a începe negocierile de aderare, adăugând că aderarea Republicii Moldova la UE ar reprezenta o investiție geostrategică într-o Europă unită și puternică. Aceștia subliniază importanța continuării procesului de reformă de către guvernul de la Chișinău, nu numai pentru atingerea obiectivului politic de aderare la UE, ci în primul rând pentru îmbunătățirea tangibilă a nivelului de trai al moldovenilor.

UE și statele sale membre ar trebui, de asemenea, să își mărească asistența financiară și tehnică pentru Republica Moldova, potrivit eurodeputaților, pentru a facilita integrarea rapidă și eficientă a acesteia în UE. Acest aspect include lansarea rapidă a unei noi tranșe de asistență macrofinanciară de către Comisia Europeană”, conform PE.