Cum mai fac bani băieții deștepți: afaceri de milioane, pornite din nimic, doar o simplă idee și succesul e garantat
Mulți oameni încearcă să copieze modele de succes, ale unor magnați celebri la scară globală și să implementeze și ei rețeta care le-a adus avuție altora. E complet greșit să crezi că ceea ce a funcționat în cazul altuia, fie și la nivel de business, ți se va îndeplini și ție întocmai. În lumea afacerilor, pentru succes și pentru a face bani, trebuie să fii unic, revoluționar.
E greu în ziua de astăzi să mai vii cu o idee care să monopolizeze, care să spargă bariere, să aducă ceva nou, să atragă ca un magnet clienții mirați și investitorii fascinați. Piața, în toate domeniile de activitate pe care le-ai analiza, pare suprasaturată și deja plină de încercări eșuate ale altora. Unicitate? Nici vorbă de așa ceva într-o lume în care pare că toate afacerile de pe pământ au fost deja făcute, toate ideile au apărut și s-au aplicat deja … doar că nu e chiar așa.
Periodic, undeva pe această planetă, mai apare câte un revoluționar în anumite domenii și ne demonstrează tuturor că încă se pot face bani, încă poți să-ți pui propria amprentă asupra unei afaceri, încă poți să fii un veritabil deschizător de drumuri. Ai nevoie doar de viziune.
Aceasta este și istoria de viață a unui fost trader de la Goldman Sachs. Acesta a luat o decizie radicală, aceea de a se muta în zona Bay Area, San Francisco, ca să încerce un business în domeniul tech.
Ideea de business care l-a transformat pe acest om în miliardar
Doar că, deși te-ai fi așteptat acum să auzi despre faptul că a fondat un start-up, protagonistul nostru a făcut ceva cu totul și cu totul neobișnuit, de unde vine și unicitatea viziunii sale. El a decis să cumpere cu banii giganţilor tech terenuri agricole. Interesant e că ideea omului a atras unele dintre cele mai luminate minți din sectorul global de business și unii dintre cei mai bogați și prosperi investitori din lume, deci are un mare potențial și este demnă de apreciat, mai ales că scopul său e cu adevărat interesant.
„Povestea despre cum Sramek a convins câţiva dintre cei mai bogaţi oameni din lume să investească peste 800 de milioane de dolari în ferme şi terenuri neamenajate pentru visul unui oraş nou pare să devină o legendă a Silicon Valley care îmbină idealismul – sau aroganţa – cu capitalismul de modă veche.
Ideea de a crea un oraş în care maşinile sunt autonome şi reglementarea este lejeră a fost discutată în întâlniri şi petreceri ale elitei tehnologice din Silicon Valley timp de ani de zile, scrie New York Times (…)
Aşa cum a arătat Bloomberg, Elon Musk şi Larry Ellison au cumpărat amândoi suprafeţe mari de teren pentru a crea comunităţi dedicate – în cazul lui Musk, pentru angajaţii Tesla şi SpaceX în afara oraşului Austin, şi în cazul lui Ellison, pentru prietenii săi bogaţi din Hawaii.”, relatează businessmagazin.ro.