Cum îți transformi telefonul Android în mouse de PC. Metoda simplă care îți face viața mai ușoară

de: Iulia Kelt
22 08. 2023

Poți utiliza un dispozitiv Android ca mouse sau tastatură Bluetooth fără a instala nimic din categoria hardware pe dispozitivul conectat.

Acest lucru funcționează pentru laptopuri Windows, Mac, Chromebookuri, televizoare inteligente și aproape orice platformă pe care ai putea să o asocizi cu o tastatură sau cu un mouse obișnuit Bluetooth.

Folosirea unui telefon sau a unei tablete ca tastatură sau mouse fără fir nu este o idee nouă. Cu toate acestea, dezavantajul multor soluții este că necesită software la ambele părți sau chiar hardware.

Soluția ideală pentru a-ți transforma telefonul Android în tastatură sau mouse

Metoda prezentată de noi necesită doar o aplicație pe telefonul sau tableta Android. Dispozitivul receptor se va conecta apoi la el la fel ca orice altă tastatură sau mouse Bluetooth.

Pentru cele mai bune rezultate, dispozitivul receptor ar trebui să aibă Bluetooth 4.0.

Mai întâi, descărcă aplicația Bluetooth Keyboard & Mouse din Magazinul Google Play pe telefonul sau tableta ta pe Android.

Deschide-o, după instalare, și vei fi întâmpinat de un mesaj care îți va cere să vă faci dispozitivul vizibil pentru alte dispozitive Bluetooth, timp de 300 de secunde.

Mai apoi, selectează pictograma meniului cu trei linii din colțul din stânga sus și alege „Dispozitive Bluetooth” și „Configurare dispozitiv la distanță” sau „Adăugați dispozitiv”, din colțul din dreapta jos al ecranului.

Acum, va trebui să te asiguri că dispozitivul receptor este conectat la Bluetooth.

Înapoi în aplicația Android, vei vedea că dispozitivul apare în meniul de căutare. Selectează-l pentru a continua.

Ți se va cere să te asiguri că respectivul cod de asociere se potrivește pe ambele dispozitive. Acceptă meniurile de pe ambele dispozitive dacă acestea se potrivesc, evident.

După ce dispozitivul tău Android a fost conectat cu succes, atinge „Utilizează acest dispozitiv”.

Pentru a introduce text, atinge pictograma tastaturii din colțul din dreapta sus a ecranului. De menționat că nu este nevoie să introduci caseta de text în aplicație pentru a utiliza tastatura.