Cum a reușit un copil de doi ani să declanșeze o alertă la Casa Albă. Băiatul le-a dat de furcă agenților de securitate 

de: Ana Anițoiu
19 04. 2023

Un copil de doi ani a reușit să declanșeze o alertă la Casa Albă. Băiatul le-a dat de furcă agenților de securitate, marți, după ce s-a strecurat prin gardul din partea de nord a celebrei clădiri din Statele Unite ale Americii.

Cum a reușit copilul de doi ani să intre în curtea Casei Albe

Un reprezentant al Secret Service, Anthony Guglielmi, a declarat că „tânărul vizitator curios” a reușit să se strecoare prin gardul cu o înălțime de peste trei metri din partea de nord a Casei Albe, de pe strada Pennsylvania Avenue.

„Sistemele de securitate ale Casei Albe au activat instantaneu ofițerii Secret Service, iar copilul și părinții au fost reuniți rapid”, a spus Anthony Guglielmi.

Părinții băiatului, care așteptau pe strada Pennsylvania Avenue, au fost interogați pentru scurt timp, după care au fost lăsați să plece.

Anterior, copii mai mari au rămas blocați în acest gard, care a fost, de asemenea, scena unor demonstrații, cu protestatari care s-au legat cu lanțuri de el.

Cel mai alarmant incident de la Casa Albă

Instalarea acestui gard cu o înălțime de peste trei metri a început în anul 2019, după ce o serie de intruși au reușit să ajungă pe terenul Casei Albe, potrivit The Guardian.

În cel mai alarmant incident, la începutul anului 2017, un bărbat care avea asupra lui un spray chimic a escaladat un gard de 1,5 metri de lângă Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii, apoi a petrecut 16 minute pe terenul Casei Albe înainte de a fi prins.

Ulterior, s-a constatat că intrusul, Jonathan Tran, avea asupra lui două cutii de Mace, un pașaport, un computer și o carte a președintelui de atunci, Donald Trump. Bărbatul le-a spus agenților care l-au arestat că este un prieten al liderului american și că avea o întâlnire cu acesta.

Donald Trump, pe care profesorul de drept de la Tufts, Daniel Drezner, l-a botezat în mod memorabil „Copilul șef”, se afla acasă în acel moment. El a lăudat Secret Service pentru că a făcut „o treabă fantastică”.