Cine e cel mai bine plătită sportivă din lume. În 2023 a câștigat 15 milioane de euro doar din publicitate

de: Beatrice Dumitru
08 12. 2023

Anul 2023 a fost unul de succes pentru sportiva de 19 ani care a întregistrat câștiguri uriașe. Aceasta a câștigat peste 20 de milioane de euro, dintre care 16 milioane doar din contractele de publicitate. Despre cine este vorba.

Sportiva care a câștigat o avere în anul 2023

Sportiva a dat lovitura pe plan financiar în anul 2023. A câștigat turneul US Open și s-a umplut de bani și ocupă primul loc în topul celor mai bine plătite sportive din acest an cu un total de 21 de milioane de euro câștigați.

Coco Gauf, tenismena din America în vârsă de 19 ani, are venituri estimate la 22,7 milioane de dolari (21 milioane de euro), sumă din care 6,7 milioane dolari provin din performanţele din tenis. Pe lângă această sumă, Gauff a mai încasat alte 16 milioane de dolari (aproape 15 milioane de euro) din publicitate. Tenismena este pe locul 3 în clasamentul WTA.

Coco Gauf a câștigat US Open 2023. Sursa foto: Profimedia

Poloneza Iga Swiatek ocupă locul secund, cu 21,9 milioane de dolari, urmată de schioarea americană de freestyle Eileen Gu, cu 20 de milioane de dolari, potrivit Sportico.

Emma Răducanu, al cărei tată este român, se află pe locul al patrulea, cu 16,2 milioane de dolari, în ciuda faptului că a jucat doar zece meciuri în acest an, din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat. Ea a câștigat această sumă doar din contractele sale publicitare, la fel ca şi ocupanta locului al cincilea, japoneza Naomi Osaka (15 milioane de dolari), retrasă temporar din circuitul profesionist de tenis.

Topul celor mai bine plătite sportive în 2023

  • 1. Coco Gauff (SUA/tenis) 22,7 milioane dolari
  • 2. Iga Swiatek (Polonia/tenis) 21,9 milioane
  • 3. Eileen Gu (SUA/schi freestyle) 20 milioane
  • 4. Emma Răducanu (Marea Britanie/tenis) 16,2 milioane
  • 5. Naomi Osaka (Japonia/tenis) 15 milioane
  • 6. Aryna Sabalenka (Belarus/tenis) 12,2 milioane
  • 7. Elena Rybakina (Kazahstan/tenis) 9,5 milioane8. Jessica Pegula (SUA/tenis) 9 milioane
  • 9. Simone Biles (SUA/gimnastică) 8,5 milioane
  • 10. Nelly Korda (SUA/golf) 6,5 milioane.

Emma Răducanu, avere doar din publicitate

Emma Răducanu a devenit un nume în lumea tenisului în anul 2021, când a câștigat US Open. A pornit din calificări și s-a oprit doar după finala câștigată cu Leylah Fernandez, după zece victorii fără set pierdut. Ea avea doar 18 ani și 10 luni la vremea respectivă și ocupa locul 150 în lume.

După triumful de la Flushing Meadows, Emma Răducanu a devenit magnet pentru marile branduri, care s-au înghesuit să-i obțină semnătura, și așa a început să încaseze cecuri uriaşe. De aceea, The Guardian o numea „billion-dollar girl”.

Max Eisenbud, agentul Emmei, a explicat că performanțele din teren sau accidentările nu mai au nicio legătură cu contractele sportivei, care doar în 2023 a primit aproximativ 100 de propuneri pentru reclame sau pentru a fi imaginea diferitor companii . Așa a făcut 16 milioane de euro în acest an.

Citește și: Emma Răducanu, probleme fără sfârșit. Decizia pe care a luat-o în ziua în care a împlinit 21 de ani VIDEO

”Chiar şi în situaţia în care e, Emma putea semna anul acesta 100 de noi parteneriate. Au pus milioane şi milioane pe masa noastră. Trebuie să gândim atent cu cine ne asociem imaginea. Niciunul dintre sponsori nu m-a sunat vreodată să îmi spună „Dumnezeule, nu îmi vine să cred că nu câştigă”. Nimeni”, dezvăluia recent agentul jucătoarei, potrivit TennisUpToDate.

Jucătorul din tenis cu cele mai mari câștiguri în 2023

Topul celor mai bine plătiți tenismeni din lume este condus de sârbul Novak Djokovici. Acesta și-a rotunjit conturile cu o sumă estimată la 38,4 milioane de dolari, în ultimele 12 luni. El a câștigat 13,4 milioane de dolari din premii și aproximativ 25 de milioane de dolari din contracte de sponsorizare, venituri pentru apariții publice și venituri din licențe.

Citește și: Topul celor mai buni tenismeni din istorie. Cine este lider și ce loc onorabil ocupă Ilie Năstase

Novak Djokovic este urmat în top de tenismenul din noua generație, Carlos Alcaraz, Spaniolul a câștigat 31,4 milioane de dolari, inclusiv 11,4 milioane de dolari pe teren și aproximativ 20 de milioane de dolari în afara lui.