Cine e bugetarul cu salariu astronomic în România: cumulează pensia cu salariul și ajunge la o cifră amețitoare

de: Alexandru Puiu
20 06. 2023

Cine e bugetarul cu salariu astronomic în România: cumulează pensia cu salariul și ajunge la o cifră amețitoare

Avem aproape 1,5 milioane de bugetari angajați în sistemele publice din țara noastră și, în general, lefurile nu sunt în concordanță cu cele oferite de sectorul privat, acestea din urmă fiind cel mai adesea mult mai mici, deși poate fi vorba despre o fișă a postului identică, aceleași studii sau experiență din partea angajaților.

Ei bine, dacă trecem în agendă câteva câștiguri de top din sectorul bugetar, în cazul în care nu ești angajat încă în sistemul public, sigur îți vei dori să fii, cât mai curând posibil.

Bugetarul de lux al României câștigă într-o lună cât angajații de la privat în 3 ani

Unii angajați la stat, în diverse sisteme, ajung să încaseze sume de-a dreptul astronomice pentru un angajat obișnuit în sectorul privat. De cele mai multe ori, când se ajunge la astfel de sume, nu vorbim doar despre salariu, ci și despre unele prime, bonusuri, sporuri sau mai ales despre posibilitatea oferită de lege de a-ți cumula pensia cu salariul de la stat. Prin astfel de metode ajung unii angajați ai sistemului public să primească bani într-o lună cât alții în trei ani.

Un exemplu de bugetar extrem de câștigat de pe urma statului e cel al șefului Curții Constituționale a României, respectivul bugetar a cumulat, numai anul trecut aproape 1.000.000 de lei. Important de precizat este că, așa cum punctam și anterior, aici vorbim despre cumulul venitului din salariu cu cel din pensie.

„Desemnat președinte al CCR în 2022, Marian Enache a cumulat pensia și salariul (…) În anul 2022, șeful Curții Constituționale a României (CCR) a obținut venituri și din pensii în valoare de 438.965 lei anual, precum și 55.536 lei anual din indemnizația limitată de vârstă de la Camera Deputaților”, potrivit sursei citate.