Ce locuri din Europa ar trebui să vizitezi, dacă ești mai friguros din fire

de: Iulia Kelt
01 11. 2023

Dacă ești deja sătul de vremea rece și vrei să descoperi cele mai calde locuri din Europa în timpul iernii, iată câteva destinații turistice unde poți să-ți faci concediul în lunile următoare.

Vezi și: Agenţia de turism din România care a dat faliment. Cine sunt turiştii care ar putea rămâne fără vacanţe

Tenerife

În luna decembrie, Tenerife, una dintre insulele Canare, este cea mai caldă destinație din Europa. Situată în largul coastei africane, această insulă spaniolă te încântă cu temperaturi plăcute, plaje aurii și o gamă variată de activități.

Cipru

În cazul în care cauți căldură în luna februarie, Cipru este, de asemenea, destinația potrivită. Cu temperaturi prietenoase, această țară oferă plaje frumoase, istorie bogată și o gastronomie excelentă.

Temperatura maximă medie este de 18°C, în timp ce temperatura minimă medie este de 8°C.

La Gomera

La Gomera, una dintre Insulele Canare, ar putea fi, de asemenea, ideală. Cu temperaturi medii de 16°C în timpul zilei, această insulă devine unul dintre cele mai călduroase locuri din Europa în luna februarie, oferind o oază de liniște pentru drumeții și aventuri în aer liber.

La Gomera este situată la vest de insula Tenerife și este considerată una dintre cele mai puțin dezvoltate insule din arhipelag. Cu plaje cu nisip negru, bucătărie excelentă și o populație redusă, oferă o experiență autentică și naturală.

Cu toate că La Gomera are dimensiuni modeste, dispune de trasee de drumeție care te vor purta prin Parcul Național Garajonay și canionul Valle Gran Rey. Aici vei putea admira Roque de Agando, o stâncă impunătoare care iese din vegetație, precum și cascade pitorești.

Medeira

O altă variantă este Madeira, o regiune autonomă a Portugaliei. Cu o temperatură medie maximă de 19°C și o medie minimă de 14°C în luna ianuarie, această insulă se bucură de statutul de cel mai cald loc din Europa în această perioadă.

Madeira este considerată Hawaii-ul Europei și Insula Eternei Primăveri datorită climatului său subtropical și peisajelor uluitoare.

Vezi și: Turismul românesc, la pământ: România, săracă țară bogată

Florența

Florența, capitala regiunii italiene Toscana, este o destinație minunată pentru o evadare din sânul iernii. Deși nu este oficial cel mai cald loc din Europa în timpul anotimpului rece, Florența se bucură de condiții mai blânde decât alte destinații urbane, datorită climatului mediteranean de tranziție.

Vezi și: Taxele de turism pe care trebuie să le plătești, ca să vizitezi aceste orașe: trebuie să scoți din buzunar mai mult în unele țări, de anul acesta