Ce a relatat presa din străinătate după apelul Simonei Halep la TAS: ”Mister dezvăluit”

de: Beatrice Dumitru
24 10. 2023

Simona Halep a făcut apel la TAS după ce a fost acuzată de dopaj  și nereguli în pașaportul biologic și
suspendată. Presa din străinătate a reacționat după ce s-a confirmat că fostul lider mondial contestă verdictul în cazul de dopaj.

Reacția presei din străinătate

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022, iar la sfârșitul lunii iunie a fost audiată la tribunalul independent Sport Resolutions, de la Londra. Fostul lider mondial a fost suspendat patru ani și la mai bine de o lună după aflarea verdictului a făcut apel la TAS, în speranța că se va putea întoarce pe teren mai devreme de 6 octombrie 2026.

În ziua în care a făcut apel la TAS, Simona Halep a distribuit pe rețelele sociale un videoclip în care se antrenează intens, dar fără să știe dacă și când ar putea reveni în competiții. Presa din străinătate a fost surprinsă de imagini.

Simona Halep a fost depistată pozitiv în 2022.

Misterul din spatele videoclipului de la antrenamentele Simonei Halep a fost dezvăluit. A făcut apel la TAS după suspendarea de patru ani pentru dopaj. Fostul lider mondial Simona Halep a postat pe rețelele sociale imagini de la antrenamente, iar fanii au rămas perplecși de faptul că sportiva se pregătește pentru revenirea pe teren chiar dacă a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Dar Halep a făcut apel la TAS și acum așteaptă liniștită să fie luată o decizie. Dacă decizia va fi în favoarea ei, sancțiunea ar putea fi redusă și am putea să o revedem pe teren curând, având în vedere că a stat deja pe tușă un an”, a notat tennisuptodate.com.

Ce spune BBC despre Simona Halep

Potrivit tribunalului de la Lausanne, campioana de la Roland Garros și Wimbledon a cerut ca decizia ITIA să fie anulată şi suspendarea primită ”să fie redusă”. Dar americanii au vorbit și despre cel mai urât scenariu pentu Simona Halep.

Decizia o va ajuta sau o va îndrepta spre finalul carierei. Orice decizie care nu va fi în favoarea lui Halep i-ar putea încheia cariera”, mai scriu cei de la tennisuptodate.com.

Citește și: Reacția oficială a celor de la TAS, după apelul Simonei Halep în cazul de dopaj. Ce precizări au făcut

Și BBC a vorbit despre ce se va întâmpla în cazul în care suspendarea Simonei Halep nu va fi redusă. ”Dacă suspendarea ei se va menține, Simona Halep va putea să joace din nou abia pe 7 octombrie 2026, atunci când va avea vârsta de 35 de ani”.

Reacția celor de la TAS după apelul Simonei Halep

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, în comunicatul dat, că s-au început procedurile în acest caz, dar că nu se poate preciza un termen în ceea ce priveşte durata procesului. De asemenea, TAS a precizat că decizia care se va lua va fi una definitivă şi nu mai poate fi atacată.

”Tribunalul de Arbitraj Sportive (TAS-CAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei luate de tribunalul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe 22 septembrie, în care a fost găsită vinovată de încălcarea unor reguli antidoping şi sancționată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022 şi cu descalificarea rezultatelor obținute în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte şi premii în bani”, se arată în cominicatul dat de TAS.

Citește și: Ultima șansă pentru Simona Halep. Ce a cerut sportiva la TAS

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj cu Roxadustat, dar și pentru nereguli în pașaportul biologic, ce au dus la concluzia că ar fi consumat substanțe sau ar fi apelat la practici ilegale o perioadă lungă de timp.