Bani fără pic de muncă. Soluția, descoperită de o profesoară din Italia. Ce a făcut cadrul didactic ca să trăiască fără stres
O profesoară din Italia a lipsit de la școală timp de 20 de ani, după ce a descoperit o soluție pentru a trăi fără stres, dar încasând salariul. Femeia a fost numită ”cel mai prost angajat” din țară, după ce a lucrat doar patru ani de când a fost angajată la o școală secundară din apropiere de Veneția pentru a preda literatură și filosofie.
Ce a făcut profesoara pentru a lipsi de la școală timp de 20 de ani
Profesoara, Cinzio Paolina De Lio, în prezent în vârstă de 56 de ani, a evitat să se prezinte la serviciu folosindu-se de concedii medicale, vacanțe și permise pentru a participa la conferințe. Ziua concedierii ei a venit abia pe data de 22 iunie a acestui an, după două decenii în care a păcălit munca.
Chiar și în rarele cazuri în care s-a prezentat să predea, elevii ei au intrat în grevă, acuzând-o că a trimis mesaje în timpul examenelor orale, că a dat note la întâmplare și că nici nu avea un exemplar al manualului școlar pe care ar fi trebuit să își bazeze cursurile.
Profesoara a fost descrisă de Curtea Supremă italiană ca fiind „absolut nepotrivită” pentru acest loc de muncă, în ciuda faptului că susținea că are trei diplome.
Ea a refuzat chiar și o solicitare de comentarii din partea jurnaliștilor italieni pe motiv că se afla „la plajă”. În cele din urmă, acțiunile ei au atras atenția inspectorilor școlari, care au descris lecțiile predate de ea ca fiind „confuze”. În cele din urmă, școala a concediat-o, potrivit Daily Mail.
Instanța, inițial de partea profesoarei
Chiar și așa, cariera ei nu s-a încheiat, deoarece instanța a repus-o inițial în drepturi. Cu toate acestea, după ce s-a aflat că a lucrat doar patru ani din cei 24 de când a fost angajată, instanța a revenit asupra deciziei și profesoara a fost concediată definitiv la data de 22 iunie.
Cazul acestei profesoare nu este singular în Italia. În anul 2021, s-a aflat că Salvatore Scumace, în vârstă de 66 de ani, angajat în domeniul sănătății publice, ar fi costat statul 538.000 de euro, pentru că a pretins în mod fals că a lucrat timp de 15 ani ca ofițer de securitate împotriva incendiilor la spitalul Pugliese-Ciaccio din Catanzaro.
El a fost văzut o singură dată la spital – în ziua în care s-a dus să semneze contractul de muncă în anul 2005. Drept urmare, bărbatul a fost supranumit „Regele absenteismului” și a fost acuzat de extorcare de fonduri în formă agravată, fraudă și abuz în serviciu.