Avocatul Simonei Halep îi amenință pe canadienii care au vândut suplimentul contaminat. „Va fi finalul lor în această afacere”. Ce spune despre proces

de: Sorin Barbu
28 09. 2023

Avocatul jucătoarei Simona Halep iese la atac, după ce canadienii care au vândut suplimentul Keto MCT, despre care sportiva a spus că a fost contaminat cu Roxadustat, au susținut că nu sunt vinovați și că nu știu că au fost dați în judecată. Bogdan Stoica le-a transmis că vor primi foarte rapid documentele și i-a avertizat că afacerea lor este aproape de final. În presă au apărut informații că sportiva va cere daune de zece milioane de dolari.

Avocatul Simonei Halep, replică dură pentru firma care a vândut produsul contaminat

Lucrurile se tensionează în fiecare zi în cazul Simona Halep. Canadienii de la Quantum Nutrition, cei care au vândut suplimentul Keto MCT, susțin că este exclus ca produsul lor să fie contaminat cu Roxadustat. Unul dintre acționarii firmei a fost martorul acuzării în procesul de la Sport Resolutions și a susținut că nu a greșit cu nimic.

În motivarea instanței există însă specificat faptul că există varianta ca suplimentul nutritiv să fi fost contaminat cu Roxadustat, doar că se precizează faptul că sportiva a luat acest medicament și dintr-o altă sursă, conform datelor despre cantitatea găsită în corpul ei. Judecătorii au vorbit și despre manipularea sângelui, o formă de dopaj sofisticată și greu de descoperit.

„Asta am descoperit noi în ceea ce luase Simona (n.r produs contaminat). Apoi am luat alte recipiente sigilate, comercializate tot de firma canadiană. Am găsit aceeași contaminare. De altfel, nu e vorba că noi susținem ceva, ci e clar: chiar tribunalul de la Londra, care a judecat cazul, a decis că a fost vorba de contaminare de la acest supliment.

Că tribunalul a spus că această contaminare nu explică totul, aici intrăm în altă discuție. Dar contaminarea în sine, din produsul canadian, nu mai e o ipoteză, a fost validată de tribunal”, a declarat avocatul Bogdan Stoica.

Simona Halep a dat în judecată firma Quantum Nutrition

Afaceriștii care conduc firma din Canada au spus astăzi că nu au fost dați în judecată de Simona Halep, dar avocatul sportivei transmite că acest lucru nu este adevărat A admis că din cauza procedurilor este posibil ca unele documente să ajungă mai greu la ei. În presă au apărut informații că procesul va avea ca obiect daune de zece milioane de dolari.

„I-am dat în judecată. Înțeleg ce spune el, că poate nu au primit înștiințarea. I-am dat în judecată de acum o lună, dar procedurile legale durează pentru că nu există mediere sau ceva asemănător, noi nu avem ce înțelegere să facem cu ei.

Firma a venit ca martor adus de ITIA. De la început, depozițiile lor au fost în linie cu ITIA, cu acuzarea din caz. Ce să spună? Adevărul e însă acela că ei au o mare problemă și o să aibă în continuare. Cum să livrezi un supliment contaminat și să susții că nu e contaminat. Probabil că acesta va fi finalul lor în această afacere”, a declarat Bogdan Stoica, conform gsp.ro.

Avocatul susține că firma Quantum Nutrition este în culpă pentru că cei care o conduc nici măcar nu au știut de unde au luat ingredientele pentru suplimentul Keto MCT. Iar aici are și un semn de întrebare și spune că nu înțelege cum academia lui Patrick Mouratouglu a ajuns să lucreze, într-o chestiune atât de importantă, cu o firmă atât de mică.